Överlägsna Bayern München tar emot Mainz hemma på Allianz Arena, Bayern är en klass för sig i Bundesliga och på hemmaplan är det få lag som kan störa dem. 

  • Match: Bayern München – Mainz
  • Spel: över 3,5 mål
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Att Bayern München är överlägsna i Bundesliga är ingen hemlighet precis, man har ett sjukt bra lag och är alltid favoriter till att vinna ligan. Man ligger självklart på 1:a plats i ligan och har otroliga raden 20-2-1 och en målskillnad på 58 – 11. På Allianz Arena har man fortfarande inte tappat några poäng och man vill säkert fortsätta på de spåret, man har även bara släppt in 4 mål på hemmaplan den här säsongen och gjort hela 37 mål, de snittar alltså 3 mål per hemmamatch. Men om det är något som stör dem just nu så är det minikrisen man har i backlinjen. Badstuber, Boateng och Martinez är skadade, det är deras mittbackar. De senaste matcherna har därför mittfältaren Kimmich fått spela mittback tillsammans med den allsidige Alaba. Att det har vart ovant för Kimmich har man märkt i de senaste matcherna mot Juventus (2-2) och mot Wolfsburg (2-0) skillnaden var att Juve tog vara på misstagen och inte Wolfsburg. Offensivt finns det inga avbräck alls och man kan välja vraka mellan klassspelare som b.la. Robben, Ribery, Costa, Thiago, Lewandowski och Müller m.m.

bayern-munich_200x200mainz_200x200

Mainz har gjort en fin säsong hittills men i den här matchen har dem inget att hämta och det är bättre att dem fokuserar på helgens hemmamatch mot Darmstadt istället. Ska man störa Bayern behöver man göra en helt perfekt match och ta vara på de få målchanserna man kommer få. Mainz är annars ett lag som gillar matchbilder där dem inte behöver styra matchen utan att istället tar vara på kontringsmöjligheterna, för när dem väl får en kontringsmöjlighet vet dem exakt hur dem ska göra, raka vägen mot mål. Blir dock utan sina två ordinarie backar Bengtsson och Bell men det tyngsta avbräcket är på forwarden Muto. En som annars är i bra form är Yunus Malli som blev tvåmålsskytt i senaste matchen mot Bayer Leverkusen (3-1).

Man blir även utan mittfältaren Philipp Klement till kvällens match.


Bayern München kommer kontrollera den här matchen från start och kommer säkerligen få mängder med målchanser. Men med tanke på mittbackskrisen i Bayern så tror jag att Mainz kan ta till vara på någon målchans och få in någon boll bakom Neuer. Jag testar en insats över medel på över 3,5 mål.