Det är återigen dags för Champions League. Jag kommer sikta in mig på mötet mellan Bayern München – Juventus, det slutade 2-2 i Turin och därmed är det Bayern München som just nu har störst chans för vidare avancemang p.g.a bortamålen. Juve måste framåt och det borde utmynna i en del målchanser. 

  • Match: Bayern München – Juventus
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Tyskarna är det starkare laget och det visade man omgående nere i Turin, man var det bättre laget i första halvlek och hade 1-0 inför andra. Tio minuter in i andra halvlek gjorde man 2-0 och då kändes det klart vilka som skulle gå vidare. Men man slog av på takten och bjöd in ett Juventus som vågade ta för sig mer och mer ju längre matchen gick. Det resulterade i att Juve gjorde två mål och hade faktiskt bud på mer. Förvisso ska man spela hemma på Allianz Arena nu och där är man jäkligt starka man har vunnit sexton tävlingsmatcher av sjutton möjliga den här säsongen där. Det som talar emot är avbräcken man har i backlinjen för båda mittbackarna Badstuber och Boateng är fortfarande skadade. Man har inte så många mittbacksalternativ så både unge mittfältaren Kimmich och mångsidige Alaba har fått testa på att spela mittbackarna bredvid Benatia. Offensivt har man inga avbräck och dem kan i princip välja och vraka mellan klasspelare.

bayern-munich_200x200juventus_200x200

Juventus började matchen i Turin med att försöka spela snålt/fegt och inte bjuda på för mycket, som jag har nämnt innan så blev det inte alls som dem hade tänkt sig. Men efter 2-0 målet spelade man upp sig avsevärt, man pressade på och vågade mer framåt och det gav resultat. Nu är det ju även Juventus som måste framåt för att göra minst ett mål (till att börja med), Dem kommer fortfarande ligga lågt med sin backlinjen men vi kommer nog få se ett Juventus som kommer spela mer på chans och vara aggressivare på bollhållaren än att spela disciplinerat och vänta ut tyskarna. Tyvärr har dem skador på viktiga spelare som t.ex. backen Chiellini och mittfältaren Marchisio, båda två är otroligt svåra att ersätta. Även Dybala är skadad men han är inte lika oersättlig t.ex. Morata känns som en helt godkänd ersättare.


Detta är en åttondelsfinal som i högsta grad fortfarande lever. Bayern München kommer hålla i taktpinnen och trumma på i vanlig ordning, men det är Juventus som måste framåt och göra mål för att ta sig vidare. Det kommer garanterat svänga mer i den här matchen än i första så jag testar en medel insats på att de blir över 2,5 mål.