Efter ett kortare landslagsuppehåll är det dags för Bundesliga att dra igång igen. Giganterna Bayern München ska ta sig an Hamburg som jagar en Europaplats. Hamburg har dock stora problem inför den här matchen och jag lira Bayern utan att tveka!


Bayern München – Hamburg
Spel: Handicap (0-1) 1
Odds: 1.90 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 18.30 

Bayern leder serien överlägset och man är väl i stort sett redan klara seriesegrare. Man har 22 segrar, 3 oavgjorda och 1 förlust på lagets 26 matcher den här säsongen och målskillnaden skrivs till ofattbara 69-11. Motivationen lär ändå vara hög inför den här drabbningen då det är klassiska Hamburg som kommer på besök och det känns alltid skönt att slå ett lag som dem. Formen är helt okej men man har inte varit så överlägsna som man varit tidigare. Nu har man chansen att hitta tillbaka till storformen igen och man behöver en seger här för självförtroendets skull då man ska spela i Champions League snart. Hemma i München har man 10-2-1 som resultatrad och överlägsna 39-11 i målskillnad. Jag tror man förbättrar den här statistiken ikväll!

Hamburg har skadebekymmer inför den här matchen men det kan ni läsa mer om nedan. Man ligger på en åttondeplats och har bara 1 poäng upp till sjätteplatsen som innebär spel i Champions League. Innan uppehållet såg man relativt svaga ut och formen var inget som imponerade. Man kryssade först hemma mot jumbon Greuther Fürth för att sedan slå Stuttgart med 0-1 på bortaplan. Men i senaste matchen när man mötte bottenlaget Augsburg på hemmaplan så åkte man på stryk med 0-1 så uppehållet kom lägligt för laget. Tyvärr hade man 16 spelare iväg på landslagsuppdrag så man lär knappast ha kunnat spela ihop sig bättre under under uppehållet då i stort sett hela lagets startelva varit iväg.   


Mario Mandzukic gör minst 2 för Bayern ikväll?

Bayern München kommer till spel med bästa laget här då man bara saknar långtidsskadade Badstuber fortfarande.
Hamburg har det desto värre då man saknar hela 5 A-lagsspelare. Marcell Jansen och Maximilian Beister är båda avstängda och trion Marcus Berg, Petr Jirácek och Ivo Ilicevic är skadade/sjuka.

Båda lagen hade givetvis mängder med spelare iväg på landslagsuppdrag vilket innebär att de inte direkt hunnit förbereda sig inför den här matchen. Uppehållet kom lägligt för Bayern som sett något skakiga ut den senaste tiden. Nu har de fått ett uppehåll där spelarna kunnat fokusera på annat än ligan där de dominerat. Nu kommer de säkerligen tillbaka med en nytändning och det talar för Bayern. Hamburg hade 16 spelare iväg på landslagsuppdrag och bara 3 spelare från tänkbara startelvan har kunnat träna i veckan vilket givetvis inte är optimalt för ett lag som behöver sätta allt rent taktiskt för att ens ha en chans i en match som den här! Bayern bör vinna detta utan problem!