Äntligen är det ligafotboll igen efter landslagsuppehållet. Bayern München tar emot Eintracht Frankfurt hemma på Allianz Arena, Frankfurt har en hel del skador och jag tror att Bayern kommer köra över gästerna i dagens match.

  • Match: Bayern München – Eintracht Frankfurt
  • Spel: Bayern München -2,5 asian handicap
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 15:30

Som vanligt ligger Bayern München på 1:a plats i ligan, fem poäng före 2:an Dortmund. På Allianz Arena är Bayern otroligt starka man har raden 12-0-1 och målskillnaden 43-6 här. Den enda förlusten kom mot Mainz (2-1), men till skillnad från Frankfurt så gör Mainz en jäkligt bra säsong. Det är även den enda matchen hemma som man har släppt in över 1,5 mål den här säsongen. Med gjorda mål snittar man strax över 3 mål per match på hemmaplan, Både Levandowski (25st) och Müller (19st) ligger på topp fem i skytteligan. Man har ju mängder med offensiva spelare i detta lag som andra lag bara kan drömma om.
Till dagens match blir man dock utan Benatia, Robben, Badstuber och Boateng p.g.a skador.

bayern-munich_200x200eintracht_200x200

Eintracht Frankfurt säsong är inget att hurra över, man ligger näst sist och just nu får man räkna med att spela i Bundesliga 2 nästa säsong. Innan uppehållet tog man en livsviktigt seger på hemmaplan mot tabelljumbon Hannover (1-0) och därmed bröt man en negativ trend med åtta raka matcher utan vinst. På bortaplan ser det dock mycket sämre ut, Man har sju raka matcher utan vinst och senaste vinsten var faktiskt mot Hannover (2-1) i höstas. På resande fot har man raden 2-3-8 och en målskillnad på 10-22. Det blir inte bättre för Frankfurt med tanke på deras skadelista som är ganska lång, det är skadan på anfallsstjärna Alexander Meier som absolut är det tyngsta tappet. Han vann skytteligan förra säsongen, den här säsongen har han även gjort tolv mål på nitton matcher. Sedan har deras ena ordinarie mittback Russ även hamnat på skadelistan.

Reinartz, Medojevic, Gacinovic, Flum och Anderson är även borta p.g.a skador.


Senaste mötet mellan dessa lag slutade faktiskt 0-0. Men då var det bortamatch för Bayern och Frankfurt hade inte alls lika många skador, sedan även en stor portion tur. Har svårt att se att de kommer inträffa igen, testar därmed en medel insats på Bayern München -2,5 asian handicap.