Kvartsfinal i den tyska DFB-cupen mellan seriens två giganter Bayern München och Dortmund. På förhand känns givetvis Bayern som favoriter men jag har hittat ett bättre spel här, häng på! 


Bayern München – Dortmund
Spel: Bayern München över 1.5 mål i matchen
Odds: 1.75 @ Expekt
Insats: 8/10
Spelstopp: 20.30

Bayern går som tåget för dagen och kör över alla motstånd i såväl ligaspelet som i Champions League. Man är brutalt starka och nu ställs man mot en av sina värsta rivaler i Dortmund och då lär inte spelarna behöva motiveras särskilt mycket. Bayern leder serien och har gjort 63 mål framåt på 23 matcher så att lagets offensiv är stark är det inget snack om! Motståndarna Dortmund ligger tvåa i serien men har 17 poäng upp till Bayern så lagets största chans till en titel är i just cupen. Något som talar för det här spelet är att Dortmunds defensiv inte direkt imponerat i år då man släppt in 27 mål på lagets 23 matcher vilket kan jämföras med Bayerns 8 insläppta mål. Nu ställs Dortmund mot seriens bästa offensiv och då lär man få problem.

Just motivationen lär det inte vara några problem med hos Bayern trots att det är cupen då man varit titellösa i två år nu och därför lär lusten att vinna såväl ligan som cupen vara extremt stor! Bayern har dessutom gjort 2 mål eller fler i 8 raka tävlingsmatcher nu med ligan och Champions League inkluderat!  Dortmund kommer givetvis göra allt för att vinna den här matchen och jag ser ingen omöjlighet i det och framförallt inte i att man gör minst 1 mål här vilket innebär att Bayern måste göra 2 för att vinna! Dortmunds defensiv har som sagt inte imponerat jättemycket den senaste tiden och laget har släppt in mål i 4 av de 5 senaste matcherna.


Ribery saknas hos Bayern men man löser det ändå!

Bayern har bara ett avbräck i den här matchen då Frank Ribery är avstängd här men Arjen Robben tar över hans plats och alla som kan något om fotboll vet att Robben är en helt okej spelare han också… Just bredden i Bayern München är imponerande och trots att man vilar A-lagsspelare i nästan varje match så kör man över sina motstånd.
Dortmund kommer till spel med bästa laget och Lewandowski får återigen spela då han bara är avstängd i ligaspelet.

Det är riktigt bra lag som drabbar samman och lagens offensiver har verkligen imponerat i år och det mesta talar för en målrik match. Jag tror Bayern står som segrare i den här matchen och jag tror man gör minst 2 mål!