Supercupfinal mellan Bayern München som vann Champions League förra säsongen och Chelsea som vann Europa League. Matchen spelas i Prag och jag har hittat ett troligt spel här.

Bayern München – Chelsea
Spel: Under 2.5 mål i matchen
Odds: 2.05 @ Unibet
Insats: 4/10
Spelstopp: 20.45

 

Bayern har inte imponerat spelmässsigt så mycket som man hoppades på inledningsvis och mycket beror på att man ändrat om i taktiken sedan nye tränaren Guardiola kommit till klubben. Man ser inte lika vassa ut offensivt utan det är mycket hålla i boll numera där Guardiola tagit med sig kortpassningsspelet som Barcelona hade till Bayern. Jag tycker inte man är lika explosiva som man varit tidigare utan spelet går överlag mycket långsammare än tidigare och det kan straffa sig, inte minst när man möter ett riktigt bra lag som Chelsea ikväll. Det blir verkligen ett styrkeprov för Bayern som ändå har 3 segrar och 1 oavgjord match inledningsvis. Man gör oftast jobbet men inte mycket mer och det talar för mitt spel här då man mycket väl kan vinna det här med 1,2-0 och ändå vara nöjda över en titel. Bayern måste visa mycket mer i sitt spel offensivt innan jag tror på en målrik match här mot ett defensivt disciplinerat Chelsea!

Chelsea har inlett säsongen med 2 segrar och 1 oavgjord match. Mot Hull i premiären vann man med 2-0 och sedan slog man Aston Villa hemma med 2-1. I senaste matchen spelade man 0-0 borta mot Man United på Old Trafford efter en extremt väl genomförd match defensivt. Man täppte igen överallt i stort sett och Man United tilläts inte många farliga lägen. Nu är man i samma scenario igen när Bayern München står på andra planhalvan och jag är inte främmande för att man lyckas spika igen bakåt igen. Man har José Mourinho som tränare och han är en taktiker utan dess like. Jag tror man kommer spika igen bakåt och satsa på kontringar framåt vilket man är riktigt starka på att göra.

Bayern får klara sig utan långtidsskadade Badstuber och Thiago här. Bastian Schweinsteiger utgick skadad senast och är ett frågetecken inför matchen ikväll.
Chelsea får klara sig utan David Luiz och Kalas här. Nyförvärven William och Samuel Eto’o är inte spelklara för klubben ännu.

petrcech
Vi får hoppas att Petr Cech i Chelseas mål har en riktigt bra kväll!

Förväntade startelvor:
Bayern München (4-1-4-1): Neuer – Lahm, Boateng, Dante, Alaba – Schweinsteiger – Robben, Müller, Kroos, Ribéry –Mandzukic
Chelsea (4-2-3-1): Cech – Ivanovic, Terry, Cahill, Cole – Lampard, Ramires – Schürrle, De Bruyne, Hazard – Lukaku

Kort summering:
Det är inget snack om att Bayern kommer vara det bollförande laget ikväll och Chelsea kommer likt man gjorde senast backa hem och tighta till i defensiven vilket kommer göra det svårt för Bayern. Lyckas Chelsea hålla ut i första halvlek så är mycket vunnet för laget som knappast kommer riskera att gå bort sig. Förra året förlorade man supercupen med 4-1 mot Atletico Madrid och det är siffror man knappast kommer återupprepa här. Jag tycker underspelet känns klart spelvärt med tanke på Bayerns nya spelsystem och Chelseas starka disciplin i defensiven.