Äntligen så är det dags för den här finalen att spelas av. Europas bästa fotbollslag säsongen 11/12 ska koras och Bayern kan få fira hemma i Munchen då matchen spelas på Allianz Arena. Något överraskande (måste man ändå säga då varken Real Madrid eller Barcelona är här) står Chelsea för motståndet och hemmalaget går in som favoriter i en match där båda lagen har lite bekymmer på vissa försvarspositioner pga skador/avstängningar. Jag väljer att förlita mig på en individuell prestation framför det ena målet!

  • Match: Bayern Munchen-Chelsea
  • Spel: Mario Gomez, målskytt
  • Odds: 2,15 @ Expekt
  • Units: 4,5/10
  • Spelstopp: 20.45

Något säger mig att tysken med spansk påbrå kan bli kungen av Munchen denna kväll och spelet blir därefter. Det känns inte helt fel då han har en alldeles lysande säsong bakom sig med 41 mål på 51 tävlingsmatcher. Sedan den förra säsongen har han snittat ett mål/match (endast Champions League-spel inräknat) på 21 matcher, vilket är ett fantastiskt facit.

Mario Gomez har mer än en elegant frisyr. Han är en sk ”killer in the box” och utan tvekan en av världens absolut bästa avslutare. Han kan se klumpig ut med sin storlek men han kan avsluta med båda fötterna och har ett riktigt vasst huvudspel. Han har en förmåga att kasta sig fram och vräka in bollar när de väl kommer in i straffområdet. Något som passar alldeles utmärkt när han har både Arjen Robben och Franck Ribery på varsin flank. Är övertygad om att dessa herrar kommer bidra till att Gomez kommer få sina chanser denna lördagkväll.

En annan aspekt som jag tycker gör det här spelet intressant är det som nämndes i introt, där båda lagen dras med några avbräck i defensiven. Positioner där jag ändå tror att det tyska hemmalaget kommer klara av på ett bättre sätt med klart dugliga ersättare. För Chelseas del är alltså Terry och Ivanovic avstängda och därmed inte tillgängliga i backlinjen. Två spelare som hade kunnat matcha Gomez i luftrummet. Vattenbärarna Meireles och Ramires saknas också pga avstängningar.

Sedan ska man också komma ihåg att de övriga alternativen till Chelseas mittlås, Cahill och David Luiz, har gått en kamp mot klockan för att ens kunna bli kvitt sina skador till den här matchen. Dessa herrar har inte spelat en match på nästan exakt en månads tid. Optimalt? Knappast.

Jag håller Bayern, likt spelbolagen, som favoriter ikväll och dom får även mitt tips. Över 1,5 mål på hemmalaget är av intresse. Men förutsättningarna och problemen på några försvarspositioner för Chelseas del gör att jag även vill öppna för denna fantastiska, tyska målkung. Han har det som krävs för att avgöra kvällens final.

Det blir även ett sidospel för min del:
Mario Gomez att göra mål med nick 5,75 (Unibet) 1/10 units.

/Puyol