Bayern München tar emot Borussia Mönchengladbach hemma på Allianz Arena denna lördag. Vid vinst här så säkrar man ligatiteln och det tror jag att man gör! 

  • Match: Bayern München – Borussia Mönchengladbach
  • Spel: Bayern München -1
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 15:30

Bayern München kan alltså vinna ligan vid vinst i dagens match, det är mycket som talar för vinst också. Man är det bästa hemmalaget i ligan och har raden 14-0-1 och målskillnad på 47-6. Man har alltså ett snitt på över tre gjorda mål per match hemma på Allianz Arena. Ända förlusten på hemmaplan kom mot Mainz (2-1) men efter den matchen har det blivit tre raka vinster hemma och noll insläppta mål. Skadeläget i laget ser även bättre ut och man har fått tillbaka mittbacken Boateng, han kommer troligtvis få spela i dag. Tidigare i veckan åkte man på förlusten på bortaplan i CL-semifinalen mot Atletico Madrid (1-0). Man startade matchen väldigt svagt men det såg betydligt bättre ut i andra halvlek. I dagens match möter man dock inte alls ett lika defensivt skickligt lag som Atletico så jag räknar med att man kommer få mer klara chanser mot Borussia Mönchengladbach.
Robben och Badstuber är fortfarande skadade och inte tillgängliga för spel.

bayern-munich_200x200mönchengladbach

Borussia Mönchengladbach ligger på 3:e plats i ligan, om man bara räknar med hemmamatcherna. Räknar man bara med bortamatcherna så ligger man 3:a från slutet, så pass dåliga har man varit på resande fot den här säsongen. Man har raden 3-2-10 och målskillnaden 22-31 på bortaplan. Snittar alltså strax över två insläppta mål per match, den senaste vinsten kom mot Hertha Berlin (4-1) och det var i början av december 2015. För att vara ett lag som ligger 5:a i ligan så släpper man in rätt mycket mål, mycket beror på att man har haft flera betydelsefulla defensiva spelare på skadelistan under säsongen. Dominguez, Stranzl och Jantschke är fortfarande kvar på den listan.

I dagens match är även Schulz otillgänglig p.g.a skada och det är även osäkert för Johnson p.g.a ljumskbesvär.


I senaste mötet blev det vinst för Mönchengladbach (2-0) men då spelade dem hemmaplan, det ska mycket till om vi får se något liknande i dag. För dem kommer möta ett taggat Bayern München som har chans att säkra ligatiteln för första gången Allianz Arena. Jag testar en insats över medel på Bayern -1.