Vi spelar tyskt ikväll när vi börjar närma oss vinteruppehåll. Stormakten Bayern toppar tabellen med stor marginal och mycket ska nog till för att man inte ska lyckas med detta i slutändan. M’gladbach står för gästspelet i något som kan bli en trevlig fotbollsmatch att skåda. Jag kommer testa en rejäl högoddsare och objektet känns intressant sett till hur oddsen varierar hos olika spelbolag.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Bundesliga, Tyskland
  • Match: Bayern München – Borussia Mönchengladbach
  • Spel: M’gladbach över 1,5 mål
  • Odds: 11,50 @ Betsafe
  • Units: 2/10
  • Spelstopp: 20.30

Den röda München-maskinen har verkligen visat klassen så här långt och man är nu hela 11 poäng före tabelltvåan (Bayer Leverkusen) inför den 17:e spelomgången och den sista ligamatchen innan nyår. Man har ett ruggigt starkt lag på pappret som, inte bara ser ut att bryta Dortmunds tvååriga dominans, även kan gå riktigt långt i CL. M’gladbach däremot är inte samma fina överraskning som man var ifjol med bl.a. Marco Reus och Dante (numera hos motståndarna) i laget (då man tog sig till CL-kvalet, åkte mot Dynamo Kiev) men trots detta endast 6 poäng från tabelltvåan, så ingen större omöjlighet om man blandar sig in bakom den absoluta toppen när vi väl har summerat 34 ligaomgångar.

Bortalaget kommer till spel utan Atlético Madrid-förvärvet Alvaro Dominguez i mittlåset. Även Filip Daems saknas.

Bayern har varit extremt bra i försvarsspelet så här långt, vilket man givetvis måste poängtera. Noterbart är att man, sett till ligaspelet, endast har släppt in ett mål på bortaplan (8 matcher) vilket är helt fantastiskt. Ett antal fler hemma på Allianz Arena, vilket inte är särskilt märkligt då man kliver ett par meter högre upp i banan. Värt att notera dock att mittbacken Holger Badstuber har gått sönder (missar resten av säsongen pga en knäskada). Fler defensiva pjäser så som Luiz Gustavo och Javi Martinez är väldigt tveksamma till start. Personligen så ser jag inte Dante/Boateng som det ultimata mittlåset av det man har att tillgå.

Mönchengladbach vann båda ligamatcherna ifjol och kan nog trivas i rollen som rejäla underdogs med ambitionen att kontraslå när chanserna uppstår.

Bortalaget har gjort mål i 8 raka matcher och i hälften av dessa har man gjort minst två mål. Skulle man få in detta eventuella mål inte alltför sent in i matchen så är ytterligare ett ingen omöjlighet. Ur den aspekten känns det här oddset ruskigt högt om man ser till exempelvis Bet365 och Ladbrokes som i nuläget ger 6 ggr pengarna på samma objekt, vilket är en helt enorm skillnad.


Känns spelvärt att testa detta om man ger det mer än drygt 8,5 procent. Spelar även 3/10 units på bortalaget att göra mål (dvs minst ett) i matchen hos samma spelbolag (Betsafe). Oddset ligger på 1,85 i nuläget.

/Puyol