Vi är framme vid semifinal av Champions League och Barcelona beger sig till Allianz Arena för att ta sig an de tyska giganterna Bayern München. Jag har hittat två kortspel i den här matchen som jag anser att det finns värde att placera en peng på.

  • Match: Bayern München – Barcelona
  • Spel: Alba/Alves blir varnade
  • Odds: 3,60/3,60 @ expekt
  • Insats: 2/10 units på vardera
  • Spelstopp: 20:45

Till att börja med så är inte dessa två herrar några som dragit på sig vansinnigt många varningar den här säsongen, men det är väldigt sällan man ställs på prov ordentligt och när man väl gjort det så har det gula kortet kommit fram. Med tanke vilka man ställs mot i dagens match så tycker jag helt klart att detta är intressant.

Jordi Alba är utan tvekan en av världens bästa ytterbackar och med den speed han besitter så är det väldigt sällan han tvingas ta till fula medel för att sätta stopp för sina motståndare. Men kikar vi på när han väl tagit ett kort så ser vi att det är mot bra motstånd på bortagräs, precis som det är ikväll. De tre senaste korten han fått har kommit mot PSG, Real Madrid samt Real Betis på bortaplan, tre lag som det slår gnistor om när man vänder på spelet. Jag förväntar mig att Barcelona har väldigt mycket boll idag men när Bayern väl får tag i bollen så kommer man vända blixtsnabbt, och då kan det dyka upp situationer då Alba får lov att sätta stopp. Han möter förmodligen Arjen Robben på sin kant idag och det blir inte lika lätt som ”average joe’s” som han möter i den spanska ligan allt som oftast.

Dani Alves ställs inte heller på prov allt för mycket i vardagslunken hemma i Spanien, men precis som Alba så har ostskivan åkt upp när bättre motstånd stått på andra sidan planhalvan. Alves fick även han kort i bortamatcherna mot PSG samt Real Madrid och jag tycker han ligger rejält i farozonen ikväll. Till skillnad från Alba så är inte Alves särskilt explosiv av sig och det tror jag kan ställa till problem idag när han ställs mot Franck Ribery, dessutom vet vi att Alves gärna fyller på framåt på sin kant vilket kan innebära att han kommer hamna steget efter vissa gånger här. Slutligen är den här herren en känslomänniska utan dess like och med alla gester som han visar upp kan jag inte tänka mig att han är någon favorit hos domarna.

Viktor Kassai från Ungern håller i pipan idag och det är ingen domare som brukar slänga ut korten då han snittar runt fem gula kort per match den här säsongen. Men idag är det skarpt läge och spelarna kommer inte vika en tum i duellerna idag, vilket även borde innebära att vi får se en del gula kort. Jag tycker detta är två väldigt bra odds och det räcker med att en sitter för att vi ska få lite plus i kassan.

/e@sy