Avgörandet börjar närma sig i form av två semifinaler och här har vi en riktig stormatch framför oss på Allianz Arena i München. Vi har en tysk respektive en katalansk stormakt på menyn i något som kan bli 90 väldigt underhållande minuter för oss fotbollsälskare. Här hämtas två spelobjekt som är av stort intresse till det ena lagets fördel.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Champions League
  • Match: Bayern München – Barcelona
  • Spel 1: Bayern München över 5,5 hörnor
  • Spel 2: Dante, målskytt
  • Odds: 1,83 @ Bet365 + 15,50 @ Nordicbet
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 20.45

Bayern går mot en strålande säsong där bl.a. en ligatitel har säkrats med fet marginal och här siktar man på en ny final. Man har hittat en nästintill perfekt balans i laget och det ska bli spännande att följa lagets utveckling i framtiden. Till det så är fomen alldeles lysande där man har vunnit 19 av sina 20 senaste tävlingsmatcher. Barcelona går även dem mot en ny ligatitel då man har skaffat sig ett stort försprång på konkurrenterna och här är man det första laget i turneringens historia att nå semifinalen 6 år i följd. Jämfört med motståndet så har dock spelet inte varit lika övertygande i överlag om man jämför med katalanernas briljanta inledning på säsongen.

Bayern kommer till spel utan anfallaren Mario Mandzukic som är avstängd. Mario Gomez alternativ Claudio Pizarro är två hyfsade ersättare. Utöver det så är Toni Kroos och Holger Badstuber skadade sedan tidigare. Barcelona har större bekymmer skulle jag nog vilja påstå, främst i backlinjen. Kaptenen Carles Puyol är skadad sedan tidigare, likaså potentiella ersättare i Javier Mascherano och Adriano. Man förväntas dock ha tillbaka Lionel Messi i spel.

Efter den korta introduktionen så är det dags att koncentrera sig på det som komma skall. För egen del så kan jag inte minnas det senaste tillfället där Barcelonas motståndare stod som favoriter, och i det här fallet så känns det relativt vettigt. Rent spontant så är Bayern ett motstånd som borde passa katalanerna något sämre än övriga i Europa, då man kan kombinera en rad tekniska egenskaper med en hel del fysik samt ett stort taktiskt kunnande.

Barca har luckor i sitt vägvinnande spel, framförallt ikväll om man ser till defensiven, och tyskarna har på förhand alla verktyg och förutsättningar som krävs för att skaffa sig ett bra utgångsläge att gå på till returen. Puyol är en trygg ledare och karaktär som kommer saknas på mittbackspositionen, och i hans frånvaro sjunker Piqué ett antal procent. Till det så kan en väldigt oprövad och orutinerad Marc Bartra kastas in i säsongens svåraste match. Bayern har ett signum i sitt omställningsspel som kan bli ett livsfarligt nummer mot ett lag som troligtvis inte kommer släppa sin offensivt lagda spelstil. Den röda München-maskinen har starka bollvinnare som kan bidra till att det kommer bli några anfall mot ett spanskt försvar när den är som minst organiserad där jag förväntar mig ett par en-mot-en situationer. Även om ett sk överspel på antalet mål i hemmalagets favör också är med i beräkningarna så ser jag ett större värde i den här spelvarianten och dess lina, som testades och rekommenderades även i den andra kvartsfinalen i dubbelmötet med Juventus.

Bayern Munchen har spelat 10 matcher i den här turneringen under pågående säsong där man har skapat 7, 9, 6, 8, 8, 12, 8, 7, 14 och 10 hörnsparkar. Man har alltså slagit linan i varje match, och det som ett resultat av att man kommer till en hel del avslut samt inspelslägen, där jag inte tror att man kommer påverkas nämnvärt av att ha lite mindre boll än i föregående matcher. Som ett resultat av att jag förväntar mig ett par fasta situationer, så vill jag uppmärksamma det här sidospelet med en brasiliansk mittback som målskytt. Dante har varit alldeles lysande i mittlåset sedan han kom från Borussia Mönchengladbach och jag skulle vilja lyfta fram honom som banans absolut vassaste huvudspelare. Visserligen så har han endast stått för ett mål den här säsongen, men mot kvällens motstånd har han ett övertag mot samtliga i luftrummet. Barcelona har som bekant ett kortväxt lag med, på sin höjd, två st någorlunda skapliga huvudspelare och om man ser till de preliminära startelvorna så kan det skilja uppemot 9 cm i medelsnitt spelare för spelare i de båda lagen.


Tror nog att tyskarna kommer stå för det mesta i anfallsväg hemma på Allianz Arena där katalanerna kan ha en av sina svåraste utmaningar på många år framför sig. Spelen fördelas som följande: 7/10 units på Bayern att skapa minst 6 hörnor i matchen till 1,83 samt 1/10 units på att Dante får stå som målskytt till 15,50.

Ytterligare två spel:
Bayern München över 1,5 mål 2,05 (Nordicbet) 3/10 units
Gerard Piqué, kortspel 3,05 (Expekt) 0,5/10 units
Första målet i matchen på nick 5,00 (Bet365) 0,5/10 units

/Puyol