Champions League på menyn i afton och ett mycket intressant returmöte mellan Bayern München – Atletico Madrid på tysk mark. Spanjorerna har 1-0 att gå på från första mötet på Vicente Calderon och jag tycker mig hittat ett bra speltips idag till en mycket förväntad matchbild.

  • Match: Bayern München – Atletico Madrid
  • Spel: Hörnspel Bayern -4,5
  • Odds: 1,975 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Bayern München har alltså ett 1-0 underläge att vända på från första mötet i Spanien och det lär innebära ett väldigt offensivt hemmalag idag som för spelet, precis som på Vicente Calderon. Tyskarna hade 69% bollinnehav i det första mötet och idag lär man definitivt ligga på en siffra över 70%. Jag tror man får inrikta sig på att komma fram längs kanterna och där har Bayern två riktigt giftiga herrar i form av Costa samt Coman som gärna utmanar ytterbackarna för att slå inlägg eller kliver in i planen och avlossar den stora bössan. Det finns även andra herrar i laget som har ett väldigt bra tillslag på bollen och Atletico lär kasta sig vilt framför för att täcka. På det här viset tror jag att hemmalaget skapar en hel del hörnor idag.

bayern-munich_200x200atletico_200x200

Atletico Madrid kommer inte ändra på sin spelstil till detta möte utan det blir ett lågt försvarsspel med aggressiv press när Bayern väl kliver över på deras planhalva. Spanjorerna är otroligt starka i luftrummet och med Godin tillbaka idag så tror jag inte att man är speciellt oroliga för inlägg, så ska man släppa igenom Bayern någonstans så tror jag att man gärna gör det via kanterna. Som jag redan nämnt så är inte tyskarna rädda för att ta skott utifrån och det var ju ytterst nära att man kvitterade på det viset i första mötet. Atletico kommer nog även stänga kanterna till en början på ett effektivt vis, men vi såg i slutet på förra matchen att man inte riktigt orkade komma upp i press längs kanterna.


På Vicente Calderon så stannade det på 5-5 i hörnor men idag tror jag faktiskt att spanjorerna blir krossade i just den statistiken. Atletico kommer spela otroligt kompakt så länge det står 0-0 och jag tror inte att man rör sig speciellt mycket framåt vid 1-0 i baken heller. Vi testar ett hörnspel och Bayern -4,5 får sig en insats strax under medel.

/e@sy