De sista kvartsfinalerna ska spikas och här riktar jag min uppmärksamhet mot Allianz Arena i München där den tyska giganten Bayern tar emot Londons rödvita bidrag i form av Arsenal. Hemmalaget har 3 mål att gå på från den första matchen vilket lär sätta sin prägel på kvällens batalj, och jag vill nog tro att det kan leda till fler bollar i nätet denna onsdagkväll.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Champions League
  • Match: Bayern München – Arsenal
  • Spel: Över 3 mål
  • Odds: 1,95 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20.45

Inte mycket att orda om för Bayern som har skaffat sig ett fantastiskt utgångsläge efter att ha stått för en så gott som perfekt prestation på Emirates för några veckor sedan via resultatet 1-3. Återstår att se om Arsenal kan upprepa det svenska landslagets bedrift och kopiera ”bragden i Berlin” till ”miraklet i München”, vilket rent spontant känns som en extrem sensation.

Det är två lag med ett par avbräck som ska göra upp i den här matchen. Bayern kommer till spel utan skadade Franck Ribery samt Holger Badstuber som saknas sedan tidigare. Bastian Schweinsteiger och Jerome Boateng är avstängda. Frågetecken på Mario Gomez. Arsenal kommer sakna Jack Wilshere på mitten, vilket är en tuff smäll för laget i båda riktningarna av banan. Ytterbackarna Bacary Sagna, Nacho Monreal och Kieran Gibbs är inte tillgängliga. Frågetecken även för Lukas Podolski och Abou Diaby.

Det saknas ett par hyfsade spelare som kan bidra i offensiven denna kväll, och det hos båda lagen. Det vägs dock upp av att det även saknas viktiga figurer i defensiven, även det hos båda lagen, och i slutändan kommer utseendet av den här matchen bygga en hel del på att bortalaget måste gå för att vända ett hopplöst underläge. Arsenal måste gå för att göra 3 mål och det kommer sätta sin prägel på de 90 minuterna som återstår av det här dubbelmötet.

Den avgörande skillnaden mellan de båda lagen, utöver desto större spetskompetens på ett antal positioner till hemmalagets fördel, är den dödliga effektiviteten när det väl ska avgöras i motståndarnas box. Man är ruggigt bra på att vända spelet och kommer få utrymme för det ikväll. Vill dock tro att bortalaget, som kommer chansa alltmer desto längre det går, kan bidra också. Schweinsteiger är en ledargestalt och trygghetsfaktor på mitten som kan komma att saknas på mitten, dock inte tillräckligt för att man ska kunna tappa detta övertag, samtidigt som man borde kunna utnyttja att Dante inte kommer ha en alltför vass mittbackskollega den här gången heller.

3, 5 och 7 mål har de 3 tidigare Champions League-matcherna slutat på i Allianz Arena under pågående säsong. 13 av 18 matcher har slutat på minst 3 mål om man räknar in alla tävlingsmatcher på hemmaplan för Bayerns del, trots att man inte brukar få alltför mycket hjälp av motståndarna. Arsenals 5 senaste bortamatcher har slutat på 3, 1, 5, 3 och 4 mål. I 4 av de matcherna har man släppt in 2 mål. Sätter stora frågetecken på bortalagets backlinje.


Spelar en medelinsats på att det blir minst 4 mål i matchen. Det här är dock ett 2-vägsalternativ, vilket innebär att man får hela insatsen tillbaka om det slutar på exakt 3 mål.

/Puyol