Champions League idag och en intressant match i grupp A där Sociedad reser till Tyskland för att ta sig an Leverkusen. Jag tycker spelbolagen gjort tyskarna till lite väl stora favoriter här och vill inte räkna bort spanjorerna helt i matchen.

  • Match: Leverkusen – Sociedad
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,78 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Bayer Leverkusen har inlett ligaspelet på ett väldigt bra sätt och ligger bara en pinne bakom giganterna Bayern Munchen och Borussia Dortmund. Speciellt anfallsspelet har fungerat väl inledningsvis där man verkligen öst in mål i många av matcherna. Men man hade det tyngre i öppningsmatchen av Champions League där man åkte på en 4-2 förlust mot Manchester United. Väldigt tuff motståndare givetvis och då är det extra viktigt att man inte bjuder på allt för många lägen, detta lyckades inte tyskarna med och stundtals såg det lite halvvirrigt ut i försvarsarbetet. Nu förväntas man gå ut och vinna den här matchen mot Sociedad och jag kan tänka mig att man går ut och äger en hel del boll från start. Man skapade ändå en hel del chanser på Man. United och då tycker jag även det känns givet att man lyckas pilla in en boll i Sociedads kasse idag. Men man kommer få se upp med bortalagets vassa kontringar idag och mittback Spahic som jag känner igen från tiden i Sevilla är ingen försvarsgigant eller speedkula i mina ögon.

I hemmalaget stryker vi Hegeler och Castro som inte kommer till start.

sociedadgriezmannvela

Real Sociedad har haft det väldigt jobbigt hittills denna säsong och jag tror inte riktigt man var redo på hur mycket det sliter på truppen att spela ute i europa, när man dessutom haft skador på nyckelspelare så gör det inte direkt saken lättare. Man går knackigt i ligan och fick dessutom stryk i första omgången av CL mot Shakhtar (0-2). Men man var det bättre laget i den matchen så resultatet speglar inte alls matchbilden enligt mig. Många räknar bort Sociedad men det finns en hel del klasspelare här som kan sänka vilket lag som helst med en soloprestation. Griezmann, Castro och Vela är inga spelare som man ska nonchaleras och här kan Leverkusen få det väldigt jobbigt när Sociedad ställer om. Tyvärr har inte Sociedad visat något större försvarsspel den här säsongen och det får mig att tveka på att man kan ta tre poäng, men man ska helt klart kunna göra mål idag.

I bortalaget saknas Xabi Prieto, Ifran, Granero och Estrada.


Leverkusen kommer helt klart ta hand om spelet här och jag tror Sociedad kommer inrikta sig på att sticka iväg på kontringar när tillfälle ges. Båda lagen gör mål känns som ett intressant spel och det blir en medelinsats på detta.

/e@sy