Det är en viktig match för båda lagen i kampen om Europaplatserna. Bayer Leverkusen har riktigt fin form och gästerna Hertha Berlin ser betydligt sämre ut nu än vad dem gjorde i höstas. 

  • Match: Bayer Leverkusen – Hertha Berlin
  • Spel: Leverkusen över 1,5 mål
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 18:30

Bayer Leverkusen har spelat sex raka ligamatcher utan förlust och på de sex matcherna har man gjort fjorton och bara släppt in två mål, dessa två kom i senaste matchen mot Schalke (3-2). Man ligger på 3:e plats i ligan och har fem poäng ner till dagens motståndare Hertha Berlin. Vid vinst här tar man ett stort grepp om den sista direktplatsen till Champions League. Det är flertalet spelare som har visat vägen i de senaste matcherna som b.la. Chicharito, Brandt och Bellarabi. Chicharito har vart bra hela säsongen och gjort sjutton mål hittills. Brandt och Bellarabi har varit sjukt bra nu på slutet t.ex. har Brandt gjort mål i fem raka matcher och Bellarabi har gjort totalt tre mål och sex målgivande passningar på de fem senaste matcherna.
Till dagens match har man flera avbräck i backlinjen och man får klara sig utan Tah, Wendell, Papadopoulos, Boenisch och även mittfältaren Yurchenko p.g.a skador.

leverkusen_200x200hertha_200x200

Till skillnad från Bayer Leverkusens formkurva som går spikrakt uppåt så går Hertha Berlins sakta och säker neråt. Man har tagit fyra poäng på de fem senaste matcherna och har en målskillnad på 5-12 på dessa matcher. Inte speciellt bra för ett lag som annars har varit ruggigt tajta i försvaret den här säsongen. Men det känns som att energin har tagit slut för dem, nu får man även klara sig utan backen Brooks och defensiva mittfältaren Darida. Två tuffa avbräck som man inte riktigt kan ersätta bara sådär. Man ligger på 4:e plats i ligan och ligger just nu på kvalplatsen till Champions League men det är flertalet lag som är dem hack i häl och dessutom har bättre form än dem.

Även forwarden Allagui är skadad och inte tillgänglig för spel.


Bayer Leverkusen har verkligen levererat här på slutet och mycket talar för att vi kommer få se dem i CL nästa säsong också. Hertha Berlin har gjort en bra säsongen men verkar inte hålla hela vägen, formkurvan går nedåt och det blir inte bättre när två defensiva pjäser är borta. Jag testar en högre insats på Leverkusen över 1,5 mål.