Vi har några Bundesliga matcher på schemat idag, jag fokuserar på Bayer Leverkusen som tar emot FC Augsburg hemma på BayArena. Jag tycker att det luktar överspel!

  • Match: Bayer Leverkusen – FC Augsburg
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,65 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 17.30

Bayer Leverkusen spelade tidigare i veckan en Champions League match mot CL-mästarna Barcelona. Man gjorde en riktigt bra match och var väldigt nära på att plocka poäng på Camp Nou, men Barcelona visade sin klass och gjorde två snabba mål i slutet av matchen (2-1). Det sved nog ordentligt hos Leverkusen spelarna för man var värda en poäng. I Bundesliga ligger man på en åttonde plats, men formen pekar uppåt och man har två raka vinster. Innan var det tre raka förluster mot Bayern (3-1), Dortmund (3-1) och Darmstadt (1-0). De två första förlusterna är inget att skämmas över men förlusten hemma mot nykomlingen Darmstadt, det är dåligt. Det ska sägas att Darmstadt fick ett tidigt mål och fokusera helt och hållet på att försvara sig resten av match. Leverkusen trivs bäst med öppna matcher när man kan spela sitt raka spel och inte behöva tråckla sig i genom en köttmur. En öppen match tror jag att vi får bevittna idag och det är då spelare som Bellarabi och Kampl kan utnyttja sin snabbhet på kanterna och slå in bollar till måltjuven Chicharito.

Hemmalaget får vara utan backen Roberto Hillbert i dag.

leverkusen_200x200augsburg_200x200

Augsburg är garanterat inte nöjda men sin start i ligan den här säsongen, man ligger på fjortonde plats och har bara spelat in fyra poäng. Förra säsongen överraskade man många när man slutade på femte plats, det betyder även att dem spelar Europa League den här säsongen. Där går det dock inte heller så bra och man har två förluster på två matcher, det verkar som att bredden i truppen inte är tillräckligt bra för att lyckas ute i Europa och spela bra i Bundesliga samtidigt. Man har nästan exakt samma lag som förra säsongen, den enda som har försvunnit är vänsterbacken Abdul Rahman Baba som försvann till Chelsea. Spelarna som har värvats in är inte heller några tilltänkta startspelare utan man tror på spelarna från förra säsongen. Man har ingen speciell storstjärna i sitt lag utan man lever mycket på att man är så sammansvetsade, om man måste lyfta fram några spelare så är det spelfördelaren Halil Altintop och anfallaren Raul Bobadilla. Dessa två herrar har dock inte riktigt levererat som förra säsongen hittills och de måste dem göra. Defensivt så mår man inte så bra just nu och man har släppt in tio mål på de fem senaste matcherna.

Till dagens match blir man utan mittfältaren Tobias Werner


Det är en väldigt stor chans att vi får se en fartfylld match, dessa två lag drar sig inte för att gasa på framåt. Av de tio senaste mötena så har sju matcher slutat med över 2,5 mål. Det tror jag att det blir i dag också, så jag spelar en insats på strax under medel att det blir över 2,5 mål.