Champions League rullar vidare under onsdagen och det är dags för de sista gruppspelsmatcherna. I Grupp E får vi se ett pressat Leverkusen ta emot ett redan klart Barcelona på hemmagräs. Tycker det luktar målglatt i det här mötet och spelar därefter!

  • Match: Bayer Leverkusen – Barcelona
  • Spel: över 3 mål (goal line)
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Bayer Leverkusen placerar sig på en tredjeplats i gruppen på samma antal poäng som Roma just nu, vilket innebär att man är pressade att vinna dagens match för att avancera vidare i turneringen. För skulle Roma förlora mot BATE på hemmagräs så måste fortfarande Leverkusen vinna för att hålla BATE bakom sig. Taktiken är enkel ikväll med andra ord, och det brukar gå undan när Leverkusen spelar hemma Bayarena. Första gruppspelsmatchen hemma mot BATE slutade 4-1 och när Roma gästade Tyskland slutade det hela 4-4. Nu tror jag inte att man stänker dit fyra mål på Barcelona, men två strutar är absolut inte omöjligt. Det är Chicharito och Mehmedi som ska göra det framåt för tyskarna då de står på fyra mål vardera i turneringen hittills. Men ett offensivt Leverkusen innebär givetvis ytor att jobba på för gästerna, och då kan det gå undan när Suarez och Messi sätter fart. Fem insläppta mål på hemmaplan, mot lag som är betydligt sämre än Barcelona offensivt, oroar ändå.
Inga större bekymmer hos hemmalaget där vi endast sätter ett frågetecken för Lars Bender, vilket givetvis hade gynnat överspelet ännu mer.

leverkusen_200x200barcelona_200x200

Barcelona toppar gruppen och är redan klara gruppsegrar med totalt 13 poäng på kontot. Det innebär en avslappnad inställning till den här matchen och givetvis kommer Luis Enrique rotera en del i den här matchen, då Barcelona har haft ett ganska tufft spelschema på slutet. Laget fick endast en pinne i senaste ligamatchen mot Valencia (1-1), men det var knappast ett resultat som speglade matchbilden. Barcelona skapade en hel del heta lägen och borde stänkt in både tre och fyra mål. Men dålig skärpa i avsluten kombinerat med ett svagt försvarsspel vid kvitteringsmålet gjorde att Barcelona fick nöja sig med en pinne. Idag är Alves avstängd och Pique vilas, vilket försvagar backlinjen enormt. Vermaelen och Adriano, som troligtvis ersätter, håller inte alls samma nivå i det defensiva. Offensivt väntas dock både Suarez och Messi starta, vilket räcker för mig. Avbräck att inte Neymar kommer till spel, men han hade troligtvis vilat här vilket som.
Förutom Alves, Pique och Neymar stryker vi även Douglas, Rafinha, Roberto, Mathieu och Iniesta.


Med det försvarsspel Leverkusen visat upp i gruppspelet så tror jag absolut inte att man håller någon nolla här, vilket innebär att laget måste in med två bollar för att avancera vidare i turneringen. Det lär öppna upp det här mötet ordentligt och då tror jag på många mål. Högre insats på över 3 mål i matchen med slantarna tillbaka på exakt tre mål.

/e@sy