Ännu en dag med fotboll från Champions League där fjolårsfinalisten Atletico Madrid rest till Tyskland för att ta sig an Bayer Leverkusen. Spanjorerna hade en lätt ligamatch förra helgen och med en nästintill skadefri trupp ska man ses med toppchans här. Men jag väljer bort den raka tvåan och går istället på en målspel för gästerna.

  • Match: Leverkusen – Atletico
  • Spel: Atletico över 1,5 mål
  • Odds: 2.95 @ betsson
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Bayer Leverkusen har väl inte haft någon större säsong i Bundesliga och placerar sig på en 6:e plats just nu med 33 inspelade poäng. Laget är 14 poäng efter Wolfsburg och hela 22 poäng efter de tyska giganterna Bayern München. Leverkusen tog sig vidare från gruppspelet av Champions League som tvåa bakom Monaco i Grupp C, en grupp som var en av de svagare i turneringen måste man säga. Endast fyra insläppta mål hade laget under gruppspelet, men nu är det tuffare motstånd och dessutom har tyskarna visat upp ett riktigt svagt försvarsspel i ligan på slutet. De tre senaste ligamatcherna har inneburit en poäng och sammanlagt har man släppt in 9 mål på dessa tre ligamatcher. Leverkusen lär vilja spela offensivt på hemmaplan ikväll och det tror jag kommer gynna Atletico väldigt mycket med en löpstark Griezmann på topp.

Hos hemmalaget stryker vi mittback Toprak (6/0 i CL) som är avstängd idag. Vi stryker även skadade Kruse och sätter frågetecken för Jedvaj samt Bender.

leverkusen_200x200atletico_200x200

Atletico Madrid åkte på en oväntad förlust näst senast i ligaspelet då Celta Vigo (0-2) blev för tuffa på bortaplan. Det var en riktig plattmatch från spanjorerna och förlusten kom fullt rättvist. Men Atleti saknade två mycket tunga namn i den matchen då varken Koke eller Turan kom till spel. Nu är Koke ett litet frågetecken inför dagens match men turken Turan är tillbaka och han är otroligt viktig för laget. Efter plattmatchen mot Celta Vigo så studsade laget tillbaka i helgens omgång mot Almeria som vanns med komfortabla 3-0. Atletico avgjorde tillställningen redan 3o min in i matchen och kunde sedan spela av sista timmen utan att blåsa allt för mycket kraft. Atletico har en mycket stark defensiv och jag tror man kommer lägga sig lite på kontringsspel idag. Griezmann är formtoppad efter två mål mot Almeria och även anfallskollegan Mandzukic fick näta och har bra form för dagen.

Vi sätter som sagt ett litet frågetecken för Koke och även Tiago kommer testas sent idag. Men jag tycker gästerna har en bra trupp till dagens match och man kan säkerligen avgöra det här dubbelmötet redan ikväll.


Tyskarna har inte visat upp något större försvarsspel på slutet och det är en försvarslinje som kommer bli hårt testade idag. Hemmaplan innebär förmodligen anfallsglada tyskar och det tror jag kommer straffa sig. Vi testar Atletico Madrid över 1,5 mål och trycker in en insats strax under medel.

/e@sy