Champions League idag och vi beger oss till Vitryssland där Bate Borisov och Valencia drabbar samman. Hemmalaget har varit en stor överraskning i CL så här långt och kan sätta sig ordentligt i förarsätet vid vinst ikväll. Tycker detta är ett kanonodds som måste spelas!

  • Match: BATE – Valencia
  • Spel: BATE över 1,5 mål
  • Odds: 3,20 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Bate Borisov har som sagt överraskat rejält i Champions League hittills och står på full pott efter två spelade matcher. Man började med att tvåla dit franska Lille med 3-1 på bortagräs. Ett resultat som absolut inte var rättvist men BATE var skoningslösa i sina kontringar och har en del spelare i laget som vet hur man skjuter en boll från distans. Efter den något orättvisa vinsten trodde många att smekmånaden var slut och att man skulle få stryk matchen efter mot Bayern Munchen som kom på besök i Vitryssland. Men BATE ville annat och lyckades makalöst nog besegra Bayern med 3-1. Nu kanske inte heller den vinsten var särskilt rättvis då tyskarna hade ett par bollar i målramen och en boll som förmodligen var över mållinjen, men man gör fortfarande tre mål framåt och det kan man inte ta ifrån dom. Tar vi en kik på truppen så är det inte överdrivet många namn som jag känner igen, men man har  Alexander Hleb i laget. 31 åringen som efter Arsenal och Barcelona varit utlånad lite överallt i europa kanske kan få en nytändning i sitt hemland nu. Helt klart en spelare som håller en hög nivå när han är på humör.

Tränaren Hancharenka meddelar att han har lite ”bekymmer” inför den här matchen, då samtliga spelare är redo för match har han huvudvärk inför laguttagningen. Vidare så vilade man en del spelare i senaste ligamatchen i helgen, det var främst spelare som varit iväg på landslagsuppdrag för att få dom rejält utvilade här.

Alexander Hleb i Bate Borisov.

Valencia har en seger och en förlust i CL där man inledde med en 2-1 förlust på bortagräs mot Bayern Munchen. Det är garanterat inte siffror som speglar matchbilden då Valencia blev totalt utspelade och kunde lika gärna fått stryk med 5-0, Bayern kostade till och med på sig att blåsa en straff. Men efter detta tog man sig i kragen och besegrade Lille på hemmagräs med 2-0 i en match som jag inte heller tyckte man glänste särskilt mycket i. Kikar vi på bortaspelet för Valencia så är det väldigt mörka siffror vi ser. Vi får gå tillbaka så långt som 18 mars för att hitta senast Valencia vann en tävlingsmatch på bortagräs, inte allt för imponerande med andra ord. En orsak till detta är bristen på spelare som är beredda att få lite skit under naglarna tycker jag. Man har många finlirare i laget som är fantastiska spelare när man spelar hemma på Mestalla och spelet flyter på. Men spelare som Gago, Tino Costa och Parejo är alla humörspelare som lätt kan tappa huvudet och göra dumheter vid minsta motgång. Valencia kommer dessutom från en bedrövlig försvarsinsats i helgen där man mirakulöst lyckades vända på ett 1-2 underläge till 3-2 mot Bilbao i slutminuten.

Det är lite målvaktsbekymmer i Valencia då senaste tidens förstakeeper Guaita drabbats av någon form av magsjuka, vilket innebär att han förmodligen inte står ikväll. Diego Alves kommer ersätta och han kan nog vara lite ringrostig efter att ha fått nöta en hel del bänk på slutet. Missar matchen gör också Jeremy Mathieu som drog på sig en skada i helgens ligamatch.


Efter att ha gjort både tre mål på bortagräs mot Lille och på hemmagräs mot Bayern så är jag övertygad om att man kan göra minst två mål på Valencia. Man är medvetna om att vägen är riktigt öppen vid vinst här och man kommer ha en fanatisk hemmapublik i ryggen. Valencia såg som sagt inte bra ut försvarsmässigt mot Bilbao och har bevisligen väldigt stora problem på resande fot. Tycker det här spelet känns bra till en riktigt fint odds!

Måste även testa 1/10 units på BATE över 2,5 mål – finns till 9,00 hos bet365.

/e@sy