Vitryska BATE har efter en fin inledning på CL dippat en del på slutet och åkt på stryk i två raka matcher mot Valencia. Men drömmen om fortsatt spel lever och det är ingen annat än vinst som gäller här. Men fixar man det?

  • Match: BATE – Lille
  • Spel: BATE
  • Odds: 2,00 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:00

BATE har verkligen överraskat i Champions League då man slagit både Lille (3-1) och Bayern Munchen (3-1) på nosen. Man placerar sig på en tredjeplats i den här gruppen och en vinst här är nog ett måste eftersom man ska åka till Tyskland för att möta Bayern i sista gruppspelsmatchen. Jag tycker laget spelat bra i de matcher jag sett och framförallt siffrorna mot Valencia på hemmagräset (0-3) är lite missvisande i mina ögon. Det borde inte vara några problem att motivera spelarna i den här matchen och givetvis ska man slå tillbaka ett omotiverat Lille på hemmagräset.

Skadeläget ser bra ut hos hemmalaget och man har nästintill alla spelare tillgängliga.

Blir det kramkalas mot Lille?

Lille är tokjumbo i gruppen och har inte spelat in en endaste poäng än så länge. Fyra matcher och lika många förluster med en målskillnad på 2-12 är givetvis inte godkänt för fransmännen. Med sex poäng kvar att spela om innebär det alltså att Lille inte har någon chans på fortsatt spel i CL, något som givetvis inte höjer moralen i laget direkt. Man var fullständigt urusla mot Bayern senast i 6-1 förlusten och visar man upp samma vilja här så kommer det bli ännu en förlust på kontot. Att åka till ett kallt Vitryssland och inte ha något som helst att spela för kan verkligen inte vara kul.

Bortalaget får klara sig utan De Melo, Chedjou, Beria, Mendes, Balmont och Debuchy, vilket är en del tuffa avbräck framförallt defensivt.


BATE har allt att spela för och måste förmodligen vinna den här matchen med tanke på att man möter Bayern i sista matchen samtidigt som Valencia möter ett avsågat Lille. Den här uppgiften ska man lösa till ett fint odds!

/e@sy