Det är dags för femte omgången av Champions League, vi riktar blickarna mot Borisov Arena och matchen mellan BATE – Bayer Leverkusen. Båda lagen har fortfarande chans på CL-slutspel, men då lär något av lagen ta tre poäng här. Jag tycker det luktar överspel!

  • Match: BATE – Bayer Leverkusen
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,80 @ nordicbet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Vitryska BATE har tagit tre poäng så här långt i CL, det var hemma mot Roma (3-2), man chockade italienarna och ledde med 3-0 redan i 30:e minuten. Tack vare den vinsten så finns det fortfarande chans för europaspel i vår för dem. Det här blir även deras sista hemmamatch i gruppspelet och jag tror vi kommer få se ett BATE som kommer spela aggressivt och offensivt. Man har egentligen inget att förlora för ingen trodde ens att dem skulle ha chans på CL eller EL-slutspel med tanken på vilka lag man fick i gruppen. Mål det har man bjudit på i alla sina matcher, de har släppt in minst två mål varje CL-match. De har själv mäktat med fyra mål totalt och deras bästa målskytt är mittfältaren Filip Mladenovic som gjort två av dem.

Man har alla spelare tillgängliga till kvällens match.

bateleverkusen_200x200

Bayer Leverkusen har spelat in fyra poäng så här långt, med det ligger man på en 3:e plats bara en poäng upp till Roma som parkerar på den sista slutspelsplatsen. Borde ha fått med sig poäng senast mot Roma (3-2) och även i matchen mot Barcelona (2-1) för man har spelat riktigt bra. I första matchen mot BATE så krossade man dem med 4-1, men man har nu en del skador och avstängningar på startspelare. B.la. så är defensive mittfältaren Toprak och mittbacken Papadopoulos avstängda. Sedan är Lars Bender fortfarande borta p.g.a fotproblem. Hittills har man släppt in tio mål på fyra matcher så man har problem i defensiven och att tre defensiva kuggar är borta nu gör den inte bättre. Offensivt har man inga avbräck, mexikanen Chicharito har vart riktigt bra på slutet och har gjort mål i sju raka tävlingsmatcher. Totalt tio stycken mål.

Som jag har nämnt tidigare så är Toprak, Papadopoulos och Lars Bender inte tillgängliga. Sedan är också Kiessling, Jedvaj, Hilbert och Aranguiz borta p.g.a skador.


Det här kommer säkerligen bli en underhållande match. Bayer Leverkusen har spelat sju raka tävlingsmatcher som har resulterat i över 2,5 mål. Den sviten tror jag att dem förlänger så jag testar en insats strax över medel på det.