Champions League i afton där Barcelona tagit sig till Vitryssland för match mot BATE i den tredje omgången. Katalanerna har visat att de kan göra mål utan Messi på planen och även vitryssarna har visat fin målform på slutet. Målkalas?

  • Match: BATE – Barcelona
  • Spel: över 3 mål (goal line)
  • Odds: 1,875 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:45

BATE inledde sitt CL-äventyr i Tyskland mot Bayer Leverkusen och det var ingen trevlig premiäromgång som vitryssarna fick. De fick vända hem med hela 4-1 i baken och sett till chanserna i den matchen så kunde det varit ett par mål till. Med den matchen i ryggen var det inte många som trodde på laget när man vände hemåt för att ställas mot Roma i omgång 2. Men BATE chocköppnade i den matchen och hade 3-0 redan efter en halvtimme var spelad. Hemmapubliken eldade på spelarna ordentligt och det, tillsammans med lite svagt försvars/målvaktsspel låg till grunden för den tidiga ledningen. Det lär vara minst lika bra trycka idag och vi som sett Barcelona på slutet har fått se ett försvarsspel som inte alls stämmer just nu. Det första insläppta målet mot Rayo i helgen kom från vänsterkanten, och det är en kant som BATE trivs ypperligt på, då samtliga mål mot Roma startade därifrån. Men i sin iver att få till ett mål så kommer BATE släppte till otroligt många chanser tror jag. Vitryssarna lär knappast parkera bussen, och det kommer troligtvis bli deras fall ikväll.

Hos hemmalaget stryker vi idag anfallare Vitali Rodionov och mittfältare Maksim Zhavnerchik. Två spelare som även saknades mot Roma och vi får troligtvis se samma startelva ikväll som mot italienarna.

barcelona_200x200bate

Barcelona har blandat prestationer inledningsvis på säsongen och den senaste CL-matchen hemma mot Leverkusen (2-1) var allt annat än bra trots tre poäng. Men Barca har fyra poäng efter 1-1 mot Roma och toppar gruppen på det. Det som inte stämt hos katalanerna är framförallt det defensiva spelet, då laget släppt in mål i åtta raka tävlingsmatcher, vilket är anmärkningsvärt. Insläppta mål blev det även i helgens ligamatch mot Rayo, som tvingade målvakt Bravo att plocka ut bollen ur nätmaskorna två gånger. Men offensivt var det otroligt bra i den matchen och så länge man ordnar fem mål framåt så kommer trepoängarna trilla in. Neymar tar ett större ansvar i Messis frånvaro och det blir ett betydligt rakare Barcelona nu när man inte står och kollar på vad den lille argentinaren ska hitta på. Just det raka spelet tror jag kommer innebära mål idag, då BATE lär trycka på framåt inför fanatiska hemmafans och ge kontringsmöjligheter åt gästerna.

Hos gästerna stryker vi fortsatt Messi, Iniesta och Rafinha. Turan och Vidal får fortfarande inte spela.


BATE har spelat två matcher och båda dessa matcher har innehållit fem mål vardera. Nu är det ett dödligt anfall som står på andra sidan men även ett svajigt försvar, vilket borde innebära mål. Vi slänger in en insats strax under medel på över 3 mål i matchen.

/e@sy