Vi har nu endast 10 dagar kvar tills den spanska fotbollen drar igång och jag tycker mig hittat ännu ett bra långtidsspel. Vi har tre lag som flyttats upp och spelet handlar om vilket av dessa lag som placerar sig bäst.

  • Spelform: Bästa uppflyttade lag
  • Spel: Villarreal
  • Odds: 1,70 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17/8

Villarreal, Elche och Almeria var alltså lagen som tog klivet från segundan till primera division till den här säsongen. Elche vann segundan, Villarreal kom tvåa och Almeria tog sig upp via ett playoff. Nu blir det tuffa matcher varje omgång och jag tycker helt klart att Villarreal har störst chans att sluta högst upp av dessa lag.

Villarreal är ett lag som hör hemma i högstaligan och det var otroligt glädjande för egen del att sejouren i segundan endast blev ettårig. Laget som ganska nyligen spelade Champions League får nu inrikta sig på att göra en bra säsong och sluta kring mitten av tabellen tror jag. För med det spelarmaterial man har så kommer man knappast kriga om någon europaplats, men det kommer inte Elche eller Almeria att göra heller.

villarrealdossantos

Kikar vi på det man värvat in så kan vi starta med Giovani dos Santos (bilden) som man hämtar från Mallorca. En fantastisk spelare som skapar mycket på egen hand och har en fin vänsterfot vid fasta situationer. Han bar Mallorca på sina axlar förra säsongen och jag tror han kommer vara ännu vassare den här säsongen i en bättre omgivning. Från Mallorca har man även hämtat mittfältaren Tomas Pina. Ingen spektakulär spelare på något vis men jag tycker han var en av få glädjeämnen i Mallorca förra säsongen. Man har även lånat in målvakten Sergio Asenjo som spåddes bli en stjärna när han vaktade målet i Valladolid mellan 2007-2009. Men efter detta har han aldrig riktigt fått chansen och jag tror han kan blomma ut ordentligt om han får förtroende i Villarreal.

Tittar vi på Elche så har man värvat/lånat in en hel del spelare, dock så är det spelare som jag inte tror kommer lyfta laget speciellt mycket. Alberto Botía från Sevilla är nog tänkt som en startspelare på mittbacken och redan där tycker jag att Elche är väldigt illa ute då Botía inte alls håller samma klass som förr i tiden. Även Stevanovic och Manu del Moral som man lånar in från Sevilla känns som två väldigt osäkra kort som inte presterade alls förra säsongen. Nej det känns väldigt blekt hos Elche och jag tror inte man slutar före Villarreal i tabellen.

Almeria tog sig som sagt upp via ett playoff och jag tror bara det blir en säsong i la liga den här gången. Man blev av med förra säsongens skyttekung Charles och har inte direkt tagit upp stora plånboken för att ersätta honom. Offensivt har Oscar Diaz värvats in från Lugo och sedan har man även lånat in Rodri från Barcelona B, två spelare som jag inte tror kommer hålla i la liga.


Villarreal har helt klart värvat smartast och dessutom har man en hel del spelare som har rutin från spel i högstaligan. Jag tror man kommer hamna kring mitten av tabellen och det räcker gott och väl för att vara framför Elche och Almeria vid säsongens slut. Insatsen på det här spelet blir strax över medel.

/e@sy