Ungefär en månad kvar till den spanska fotbollen drar igång och jag har hittat ett långtidsspel som jag tycker känns riktigt intressant. Det handlar om bästa placering vid säsongens slut och här tycker jag att ena laget värvat riktigt bra.

  • Spelform: Bästa slutplacering
  • Match: Athletic Bilbao – Real Sociedad
  • Spel: Athletic Bilbao
  • Odds: 2,20 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: löpande

Athletic Bilbao hade ingen bra fjolårssäsong och det hade man faktiskt på känn efter allt tjafs som pågick inom klubben i början på säsongen. Javi Martinez lämnade för Bayern München och storstjärnan Fernando Llorente ville även han lämna laget. Men Llorente blev kvar och relationen mellan honom och tränare Bielsa var minst sagt kylig under säsongen, de gånger som Llorente fick spela så kastades han allt som oftast in sista kvarten och det såg verkligen inte ut som han trivdes. Men nu är både Bielsa samt Llorente borta från laget och jag tror att detta kan bli lite av en nystart när man även har en ny arena att spela på.

Kikar vi på nyförvärven man gjort hittills så är det helt klart en tumme upp där också. Man hämtade hem Beñat från Real Betis och det är verkligen ingen dussinlirare, en av ligans känsligaste fötter och han kommer vara en utmärkt ledare på planen dessutom. En annan kanonvärvning man gjort är anfallare Kike Sola som hämtats från Osasuna, bäste målskytt i Pamplona förra säsongen och gör man nio mål i ett lag som Osasuna så har man en del kvalitéer. En annan intressant spelare man värvat är Balenziaga som närmast kommer från Valladolid, otroligt stabil vänsterback som Athletic är i stort behov av.

athleticbilbaofans

Real Sociedad var ju förra säsongens stora överraskningslag då man placerade sig på en fjärdeplats och knep en kvalplats ut i Champions League, det är förmodligen den största anledningen till att jag tror Athletic hamnar före Sociedad den här säsongen. Man kommer lägga enormt mycket krut på att slå sig in i CL och då tror jag att ligaspelet kommer bli lidande ju längre säsongen går. Man har ingen ordentlig bredd i truppen (ännu) och dessutom så tycker jag att defensiven såg lite svajig ut i slutet av förra säsongen.

Inte mycket har hänt på värvningsfronten i Sociedad ännu, men man har förlorat en mycket viktig spelare i Asier Illaramendi som skrev på för Real Madrid. Visst kommer man värva in några spelare men Sociedad är inte kända för att shoppa loss ordentligt och det tror jag inte man gör den här gången heller. Illaramendi var utan tvekan en av de bästa i ”La Real” förra säsongen och han blir inte lätt att ersätta.


Athletic stod för en stark avslutning förra säsongen och jag tror man gick till vila med en bra känsla i laget. Nu har man en ny arena på gång och dessutom fått in ett par nya spelare som kommer höja laget ytterligare. Jag tror som sagt att Sociedad kommer blåsa en hel del krut i sitt europaäventyr och ger Athletic en bra chans att hamna före i ligaspelet.

/e@sy