Tre veckor kvar till premiären av la liga och jag tycker mig hittat ännu ett långtidsspel som känns intressant. Det handlar om bästa slutplacering och de inblandade lagen är Real Betis och Sevilla.

  • Spelform: Bästa slutplacering
  • H2H: Real Betis – Sevilla
  • Spel: Real Betis
  • Odds: 2,30 @ unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 18/8

Real Betis gjorde en bra fjolårssäsong och hamnade till slut på plats nummer sju, en plats som innebär att laget får chansen ute i europa den kommande säsongen. Det är givetvis inte positivt för det här spelet då det sliter hårt att spela i europa, ligan och den spanska cupen. Men Betis har inte legat på latsidan när det handlar om värvningar utan man har signat 13 nya spelare inför nästa säsong just nu. Det är en del intressanta namn där man bland annat hämtat Verdú från Espanyol och lånat in Didac från Milan. Samtidigt har man fått behålla sina toppspelare i Ruben Castro och Jorge Molina som stod för det mesta framåt förra säsongen. På minuskontot finns Beñat som lämnade för Athletic, men samtidigt så är Verdú en perfekt ersättare så jag är inte orolig där.

DEPORTIVO-BETIS 12-13

Sevilla hade en bedrövlig fjolårssäsong men spottade upp sig mot slutet och hamnade till slut på en niondeplats. Trots den bleka slutplaceringen så spelar även Sevilla europaspel nästa säsong tack vare en dålig ekonomi hos flertalet klubbar. Det är inte positivt för Sevillas ligaspel då jag inte alls tycker man värvat in någon bredd i truppen. Visst har man värvat en del duktiga anfallsspelare i Vitolo (Las Palmas), Marin (Chelsea) och inte minst Gameiro (PSG), en nödvändighet med tanke på att man tappade både Navas och Negredo till Manchester City. Men Sevillas stora akilleshäl förra säsongen var försvarsspelet och där har man inte spenderat många kronor än så länge, där kommer man få problem tror jag.


Betis har värvat riktigt smart tycker jag och att man fick behålla Ruben Castro och Jorge Molina är riktigt bra för laget. Navas och Negredo är gigantiska avbräck för Sevilla och tillsammans med försvarsspelet så tror jag det kommer innebära en mindra bra säsong. 2,30 som unibet erbjuder på Betis tycker jag helt klart är spelvärt och det får sig en insats strax under medel.

/e@sy