Valencia har rest till Schweiz för att ta sig an Basel i den första utav två matcher i Europa League. Hemmalaget har en hel del spelare på frånvarolistan i det här mötet, dessutom så tvingas man spela inför tomma läktare. Fördel Valencia?

  • Match: Basel – Valencia
  • Spel: Valencia
  • Odds: 2,25 @ bet365
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 21:05

Basel stötte på hårt motstånd i förra omgången av Europa League då man ställdes mot ett formtoppat Salzburg. Man var det klart sämre laget i första mötet, där man ändå fick med sig ett 0-0 resultat inför returen i Österrike. I returen fick man värsta tänkbara start då man fick mittback Suchy utvisad redan efter nio minuters spel. Man fick även ett mål i baken ganska omgående och då trodde nog många att det här möten var avgjort. Men på något märkligt vis så lyckades Basel vända på steken, där man först kvitterade på hörna genom kapten Streller. Segermålet kom även det på hörna då Sauro nickade in en boll efter att Salzburgs målvakt varit ute och hängt tvätt. Inte alls något rättvist resultat ska sägas, men fotboll handlar om att ta till vara på sina chanser och det gjorde verkligen Basel i den matchen. Nu ställs man mot ytterligare en tuff motståndare och man gör det utan någon som helst support från läktarhåll. Supportrar till Basel slängde nämligen in saker på planen mot Salzburg och klubben straffas av UEFA genom att spela inför tomma läktare. Givetvis ett tungt slag för hemmalaget, både ekonomiskt samt sportsligt.

Man har även en hel del bekymmer i truppen inför den här matchen då det saknas en hel del spelare. Till att börja med så stryker vi Guy Sio samt Suchy som är avstängda. Vidare så saknas även Streller, Ajeti, Safari, Adili, Voser och Ivanov på grund av skador. Tunga avbräck för hemmalaget där givetvis Streller får ses som det tyngsta.

valenciafeghouli

Valencia har haft en väldigt enkel resa genom Europa League där man nu senast ställdes mot ganska beskedligt motstånd i form av Ludogorets. Man avancerade vidare efter sammanlagt 4-0 över två möten och det avgjordes redan på bortagräs där man vann med hela 3-0. Just bortagräs har varit lyckosamt för Valencia i turneringen där man faktiskt vunnit samtliga matcher på resande fot.  I gruppspelet besegrade man både Kuban (2-0), St. Gallen (3-2) samt Swansea (1-0) på bortagräs, och sedan har man alltså slagit både Dynamo Kiev (2-0) samt Ludgorets (3-0) utanför de spanska gränserna. Man har ett kontringsskickligt lag tycker jag där framförallt spelare som Feghouli (bilden) och Vargas sätter ordentlig fart när spelet vänder. Kontringsspelet kan vara nyckel till seger idag, då Basel lär trycka på lite offensiven för att få med sig ett bra resultat till returen nästa vecka. Precis som hos hemmalaget så dras Valencia med en del skador i truppen, men jag tycker man har bra täckning för dessa och jag ser det inte som något problem.

Vi stryker Javi Fuego som är avstängd i dagens match, även Víctor Ruíz, Ricardo Costa samt målvakt Diego Alves tvingas kasta in handduken på grund av skador. Det enda riktiga avbräcket av dessa är Diego Alves, som jag tycker är en riktigt bra målvakt.


Tomma läktare och en massa tunga avbräck talar verkligen inte till hemmalagets fördel här. Jag tycker även att man var riktigt bleka i senaste omgången trots att man faktiskt slog ut Salzburg. Valencia satsar stenhårt på Europa League och med det lag man har så tror jag att man kan smita hem till Spanien med tre poäng i bagaget. Testar en mindre insats på den raka tvåan till 2,25 hos bet365.

/e@sy