Hämtar ytterligare ett objekt från kvällens Europa League-matcher och dess returer där vi även ska hitta ett lag för semin här på St. Jakob-Park i schweiziska Basel. Hemmahjältarna tar emot engelska Tottenham, där Basel leder jakten på bortamål i nuläget. Två strutar stod man för den gången, en bedrift jag menar på att man kan upprepa.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Europa League
  • Match: Basel – Tottenham
  • Spel: Basel över 1,5 mål
  • Odds: 2,20 @ Expekt
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 21.05

Basel går mot en fin säsong där man leder den inhemska ligan, om än med knapp marginal, vilket kan krönas med en semifinalsplats i den här turneringen. Man går starkt för dagen där man framförallt är väldigt svårbemästrade här i Roger Federers hemstad. Tottenham går något trögare på slutet där poängen inte har trillat in lika frekvent, där man placerar sig på en fjärdeplats i Premier League även om försprånget man hade har käkats upp något av lagen nedanför.  Spelledigt i helgen och därmed större fokus här, även om förutsättningarna kunde ha varit bättre.

Basel har Raul Bobadilla otillgänglig för spel, däremot så återkommer bl.a. två startspelare efter avstängning. Tottenham har, precis som inför helgens ligamatch, en del skadebekymmer då Gareth Bale, Aaron Lennon och Jermain Defoe. Sandro och Younes Kaboul är långtidsskadade sedan tidigare, och (tyvärr för spelets del) så kommer vi inte få se William Gallas från start, då han allt som oftast har fått speltid här.

Ett spel som borde ha uppmärksammats tidigare då oddsen har börjat röra sig nedåt, där dock Expekt sticker ut någorlunda att jämföra med exempelvis Bet365 som står på 1,90 på samma objekt.

Tottenham kommer troligtvis ställa upp med de starkaste alternativen man har till en backlinje, dock inte på målvaktsposten där den snart 42-årige veteranen Brad Friedel återigen får förtroendet mellan stolparna i den här turneringen, vilket får ses som ett minus. Laget börjar i överlag se något slitet ut med det tuffa matchandet där man även jagar en Champions League-plats via ligaspelet och trots att man har tagit sig så här långt, så tycker jag att man har sett något oinspirerade ut på den här fronten med något undantag. Att det även saknas namn som främst är vassa vapen framåt, däribland några naturliga kantspelare vilket gör att en stor ingrediens ur lagets spel försvinner, tror jag även har en negativ inverkan på defensiven då man får allt mindre tid på sig på motståndarnas planhalva. Något mer formsvagt i sin helhet att jämföra med hur det såg ut för någon månad sedan.

Basel har underskattats så här långt, bevisligen dumt nog. Man skickade ut den ryska giganten Zenit i åttondelen och ifjol besegrade man både Bayern Munchen och Manchester United (Champions League) här på St. Jakob-Park, vilket säger en del om vilken kapacitet som finns där. Med lite flyt hade även schweizarna haft med sig ledningen in till den här returen, då man spelade ut och var det bättre laget över 90 minuter i London där man skakade fram nästintill 20 avslut. Man borde kunna komma upp i något liknande ikväll.

Tottenham har inte hållit nollan i sina 6 senaste matcher. Om man ser till spelet utanför White Hart Lane har man inte klarat av att hållan intakt i de 5 senaste matcherna där man har släppt in totalt 10 mål. Basel står i första hand för ett riktigt starkt försvarsspel på hemmabanan, även om det är anfallsspelet som lyfts fram här.


Basel att göra minst två mål spelas med en medelinsats.

/Puyol