Vi tar oss till Europa League där vi har gruppfinal i Grupp I. Basel leder gruppen med 9 poäng och Fiorentina ligger 2a med 6 poäng, lagen efter har 4 poäng vardera så denna match är klart viktigare för Fiorentina. Spelmässigt är man klart bäst i den här gruppen men man har haft max oflyt i stort sett. hemmamatchen mot Basel var man bättre och hade 1-0 tills man fick en utvisning och Basel vände och vann. Revansch nu?

  • Basel – Fiorentina
  • Spel: Fiorentina draw no bet
  • Odds: 1.97 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Basel är ett rutinerat lag i Europaspel ändå och man leder gruppen med 9 poäng. Det kan till och med räcka att gå vidare även ifall man förlorar, beroende på vad det blir i den andra matchen i gruppen. Hur som helst så har Basel ett gynnsamt utgångsläge med 2 omgångar kvar av gruppspelet så motivationen kan knappast vara liga stor som Fiorentina har inför denna match. Sen verkar formen vara på nedåtgående då man har 2 raka förluster i ligan nu. Och normalt sett så är det klasskillnad lagen emellan. Sen är det ju så att Basel såklart har fördelen av att spela på hemmaplan men man får absolut se upp med ett högmotiverat Fiorentina i bra form. Motståndarna Fiorentina har ju dessutom förre Basel-tränaren Paulo Sousa som säkert vet hur varje spelare i laget fungerar.

Man har ju en del skavanker i laget, bland annat ytterbacken Philip Degen och mittbacken Daniel Høegh. Sen frågetecken på rutinerade mittbacken Walter Samuel. Även frågetecken kring offensiva Matias Delgado. Det kryllar ju inte av jättebra spelare i Basel så det är såklart att det påverkar när spelare är borta som ändå har spelat en hel del matcher för laget.

basel    fiorentina

Fiorentina spelade 2-2 hemma mot Empoli i helgen, där man gjorde en bedrövlig första halvlek, eller man ska väl säga att Empoli gjorde en bra halvlek också. Men sedan gjorde man ett dubbelbyte som gav effekt direkt och man hämtade upp 0-2 till 2-2 och hade absolut bud på 3-2. Man valde ju att rotera lite på de offensiva spelarna eftersom man såklart siktat på den här matchen då man har hög prioritet på Europa League. Så räkna med en bra startelva här borta mot Basel och man går helt klart för 3 poäng, inget snack. Formen hos Fiorentina, jo den är fortfarande väldigt bra och man är ett bättre lag än Basel också som ju saknar en del spelare denna afton. Man har även stor revansch att utkräva från den snöpliga förlusten på hemmaplan mot Basel där man var det klart bättre laget och hade 1-0 tills man efter 60 min cirka fick en utvisning och Basel kunde vänta och vinna i slutminuterna.

Inga större skador i laget förutom ytterspringaren Jakub Błaszczykowski, men man har ju bra bredd på den positionen så inget som oroar. Sen är Ante Rebic avstängd här men så dålig som han var i helgen så är det snarare ett plus att han inte är medverkande här. Nä man har en bra trupp med sig här och flera nyckelspelare som är nog så utvilade.

————————————————————————————————————————————————————–

Basel har 2 raka förluster och motivationen för denna match är inte jättehög direkt då man med all sannolikhet redan är klara att gå vidare till slutspelet. Sen har man en del skavankar i laget som absolut påverkar till det negativa. Fiorentina har riktigt bra form och man vilade en del spelare i helgen för att man siktade mot denna match som är jätteviktig. Man har 3 poäng upp till Basel men framförallt 2 poäng ner till de andra två lagen så seger känns nödvändig. Normalt sett bör man har bra chans att vinna här och jag tror även man gör det. Jag spelar Fiorentina draw no bet till oddset 1.97. Pengarna tillbaka ifall det skulle bli oavgjort. Insatsen hamnar på strax över medel. Jobbba!

/ L’orso