Den första åttondelsfinalen dessa lag emellan när Basel, som något sensationellt tog sig förbi Man Utd i gruppspelet, tar emot de tyska giganterna FC Bayern. Bortalaget står som relativt stora favoriter, kanske inget större fel med det, och man får nog ses som det största (och enda?) hotet till Barcelona/Real Madrid i den här turneringen. Den här fighten känns ändå lite sådär halvfarlig och jag skippar 1×2-spel och kliver in på ett hörnspel som är av högre intresse.

*Match: Basel-Bayern Munchen
*Spel: Bayern Munchen först till 5 hörnor
*Odds: 1,61 @ Bet365
*Units: 5/10

*Spelstopp: 20.45 22/2

Spelet innebär alltså att bortalaget ska vara först till att nå 5 hörnor i matchen, 3-vägs. Ni hittar spelalternativet under fliken ”hörnor” efter att ha klickat in er i matchen. En spelform som funkar såväl innan matchstart som live.

Bayern är en av de mer produktiva lagen på den här fronten i Tyskland, även om man har skapat något mindre än vanligt den här säsongen. Men man har ändå spelet, eller kanske spelarna, som passar till den här spelformen. Vassa och irrationella yttrar, en striker som hotar i luftrummet, hyfsat skytte utifrån och offensiva ytterbackar.

I de 7 av 9 senaste matcherna (CL- samt ligaspel) har Bayern varit först till 5, och då ska man komma ihåg att en av dessa matcher var mot Manchester City borta när ett antal spelare vilades då man redan var klara som gruppetta. I övrigt endast i dessa 2 av 9 matcher där man ens har släppt till 5 hörnor.

Tror nog att tyskarna kommer försöka koppla på taktpinnen direkt, och med utdelning från start så ska vi ha en bra chans här. Med tanke på favoriternas något blandade resultat mot slutet så väljer jag att satsa på hörnorna istället. Spelas med en medelinsats.

/Puyol