Intressant match där det ser ut som att Barnsley fortfarande har chansen att rädda sig kvar i Championship men då krävs det seger i denna match. Leeds vaknade till liv i senaste matchen och vann, dock var det bara den 2 segern på dom 13 senaste försöken. Motivations vinnare att vänta i denna match.

Match: Barnsley – Leeds
Spel: Barnsley
Odds: 2.50 @ Bet365
Insats: 3/10 units
Spelstopp: 19/4 16:00

Barnsleys chanser att klara sig från nedflyttning ökade genom seger i senaste matchen borta mot Charlton och hoppet lever vidare i allra högsta grad för laget. Inför denna match ligger man nästsist i tabellen på 39 poäng, ovanför sig under strecket har man Millwall på 40 poäng, precis ovanför strecket ligger Blackpool på 42 poäng så vinst är det enda som räknas i denna match. 2-1-2 på dom 5 senaste där båda vinsterna kommit på bortaplan, hemma denna säsong har Barnsley 5-8-8 med 20/32 i mål. Barnsley har haft otur med skador under säsongen och tyvärr ser det ut att fortsätta, frågetecken finns på Kelvin Etuhu och Jack Hunt efter skador i senaste matchen, saknas gör också Marcus Pedersen och winger Jim O’Brien.

barnsleyleeds

Leeds gladde fansen och tog den 2 segern på dom 13 senaste försöken i senaste matchen när man vann hemma mot Blackpool med 2-0, 3 poäng som innebar att man ökade avståndet ner till bottenstriden och kan pusta ut. Leeds har inte fått spelet att stämma under flertalet omgångar nu och har 1-0-4 på dom 5 senaste där enda vinsten just var den senaste. I tabellen ligger man på en 16:e plats på 50 poäng och är inte i någon omedelbar fara när det gäller bottenstriden. Borta denna säsong har man spelat 5-4-12 med 20/35 i mål. Rudy Austin kan vara tillbaka i denna match, saknas gör fortfarande Jimmy Kebe.

Utan tvekan är det ju Barnsley som sitter på den stora motivationen i denna match då man slåss för sin överlevnad i Championship och man visade också i senaste matchen att man fortfarande kan och inte kommer att ge sig utan fight. Man har också spelat bra mot Leeds i tidigare möten och Leeds har väl inte direkt den motivation och driv just nu som Barnsley har vilket talar för hemmalaget. Leeds har dessutom inte direkt bjudit på något stabilt spel i dom senaste omgångarna där man förlorat mot lag under sig och jag tror faktiskt att Barnsley är lite för heta idag och plockar med sig full pott och håller hoppet om fortsatt spel i Championship nästa säsong vid liv. Barnsley spelas med liten insats.