Barnsley har vaknat till på allvar nu och idag ställs man mot formsvaga Ipswich och det bör vara en munsbit för Barnsley?


Barnsley – Ipswich
Spel: 1
Odds: 2.44 @ Pinnacle
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.00

Barnsley ligger på en blygsam trettonde plats i ligan men lagets formkurva pekar spikrakt uppåt trots att resultatraden inte imponerar. Jag har följt laget den senaste tiden och för fyra matcher sedan gjorde man en stark insats och slog Bristol City på sin hemmaplan med 1-0 och det blev vändpunkten. Efter det gjorde man på nytt en bra match när man spelade 1-1 med topplaget Blackpool på sin hemmaplan. Sedan var det dags för en oförtjänt förlust när Blackburn vann med 2-1 på sin hemmaplan. Man gjorde en mycket bra match och förtjänade poäng där. Nu senast fick man valuta för sitt hårda arbete när man fullständigt körde över Birmingham med hela 5-0 på deras hemmaplan!

Nu möter man usla Ipswich som inlett säsongen på ett uselt vis! Laget ligger näst sist i serien och radar upp usla insatser för dagen. Man har 5 raka utan seger varav 4 av dessa har slutat med förlust! Bortaspelet har inte heller fungerat särskilt bra. Man har 1-0-2 som resultatrad på bortaplan där segern är tagen mot bottenkollegan Watford. Övriga 2 matcher har man förlorat med 6-0 borta mot Blackpool och 2-0 borta mot Middlesbrough och nu möter man ett lag som visar fin form. Jag kan inte se annat än att man återigen åker på stryk på bortaplan!


Craig Davies firar 1 av sina 4 mål senast mot Birmingham!

Barnsley har Craig Davies i storform för dagen och han gjorde hela 4 mål senast när man krossade Birmingham på bortaplan! Han leder därmed skytteligan i League One och han ska ha goda chanser att göra ytterligare mål idag. Förra säsongen vann Ipswich det här mötet med 5-3 efter att ha vänt ett 2-0 underläge till 5-2 i andra halvlek. Räkna med ett revanschsuget Barnsley som har större kapacitet i laget den här säsongen än förra!

Barnsley har inga nya skador som stör utan man har bara positiva nyheter då man får tillbaka Bobby Hassel från avstängning här.
Ipswich får återigen klara sig utan Paul Taylor och Michael Chopra då båda är skadade.