Barnsley har fortfarande chansen att klättra ovanför strecket och reda ut situationen i botten. Dock får man nog rikta in sig på att göra det i någon av dom kommande matcherna på som förhand kan vara lite lättare än denna. Burnley kommer att spela i högsta ligan nästa säsong, man ska bara inte kunna tappa det man har på den tiden som är kvar och nu gäller det att bevaka sin placering.

Match: Barnsley – Burnley
Spel: Burnley 0
Odds: 1.52 @ Bet365
Insats: 5/10 units
Spelstopp: 8/4 20:45

Barnsley krigar vidare i botten och ligger precis under strecket på 36 poäng, 2 ynka poäng från säkerhet. Laget har två vinster på dom 5 senaste, den ena mot bottenrivalen Yeovil, den andra mot Reading borta där man vann med 3-1 vilket var en riktigt fin vinst. Totalt har man 2-1-2 på dom 5 senaste och hemma denna säsong har man spelat 5-8-7 med 20/31 i mål. Kelvin Etuhu är avstängd i denna match, Jack Hunt är förmodligen spelklar i denna match, saknas sedan tidigare gör också Marcus Pedersen, Peter Ramage och Martin Cranie.

Burnley - Barnsley-2013

Burnley spelade 1-1 borta mot Watford i senaste matchen och har nu 3-1-1 på dom 5 senaste matcherna. Burnley som med 6 matcher kvar har 10 poäng tillgodo ner till närmast jagande QPR är i praktiken klara för spel i den högsta ligan nästa säsong och man har gjort en riktigt bra säsong. Borta har man spelat 9-8-3 med 31/21 i mål. Nu gäller det bara att bevaka sin placering och njuta av dom matcher som återstår för laget. Båda anfallarna Danny Ings och Kieran Trippier kan snart vara redo för spel igen, Dean Marney är tillbaka efter avstängning och Sam Vokes är borta resten av säsongen.

Barnsley bör ha en hygglig chans att reda ut sin tabellplacering och förhoppningsvis kliva över strecket till säkerhet. Dock tror jag inte man tar dom poängen som behövs för det i denna match då Burnley inte kommer att ge bort något. Burnley har varit ruggigt stabila på bortaplan denna säsong och det ska mycket till för att Barnsley ska lyckas desarmera Burnley i denna match. Jag tror att Burnley vinner matchen men är inte tillräckligt säker på det för att spela den raka tvåan utan spelar istället Burnley 0, Barnsley är kapabla till att kunna kriga till sig ett oavgjort i denna match och i slutänden kan det vara ett resultat båda lagen är nöjda och krysset garderas.