Dagens tips hämtas från en av de lägre serierna i England. Kan bottenlaget Barnet ta poäng hemma mot Southend?

  • Match: Barnet – Southend (League two)
  • Tips: Southend 0 (Asian HCP)
  • Odds: 1,91 @ William Hill
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 29/1 16.00

Analys:

Barnet har inte spelat särskilt bra på slutet och laget har bara tagit 4 poäng på de 5 senaste hemmamatcherna. Barnet inledde serien väldigt svagt och släppte in massor av mål samtidigt som förlusterna inkasserades. På slutet har det dock gått något bättre men formen är ändå mindre god och laget har 1-3-1 på de 5 senaste matcherna och ligger på den näst sista platsen i tabellen. Jag tror inte heller att hemmaplan hjälper särskilt mycket då laget sällan har fler än 2000 åskådare per match. Även om vi bortser från hemmaplan och att laget faktiskt inte förlorat på 4 matcher (1 vinst och 3 oavgjorda) så skall dom helt enkelt inte räcka till här mot Southend.

Southend känns som ett aningen stabilare lag än hemmalaget och har fler intressanta spelare från bl.a. Frankrike, Tunisien och Barbados i truppen. Formen är ok med 2-1-2 på de fem senaste matcherna. Det som imponerar mest dock är att laget har 3 raka vinster på bortaplan, bl.a. mot Rotherham (4:e plats) och Oxford (7:e plats). Southend har alltså 3 raka vinster på bortaplan mot lag som ligger ovanför dom i tabellen, vilket tyder på att laget är på väg uppåt. Med det i ryggen så tror jag att Barnet bli en munsbit för det här formstarka laget. I lagets senaste match ledde Southend med 4-0 i halvtid mot Macclesfield, det är inte omöjligt att Southend kör över Barnet även här.

Jag tror på bortalaget här och dom är i grunden det starkare laget. Oddset duger till spel, insatsen tillbaks vid oavgjort.

Lycka till!

//Josef