Bari med bra form befinner sig på en 3e plats och möter idag Modena som ligger på kvalplats i botten. Det är stor skillnad på lagen tycker jag. Bari har snudd på Serie A-kvalité medan Modena är ett typiskt Serie B gäng som brukar husera i mittenskiktet eller neråt. Bari är ett bra hemmalag och en sån här match ska man bara vinna kan jag tycka. Modena ett dåligt bortalag och även om dom måste vinna så tror jag inte dom är kapabla till att göra det just nu.

  • Bari – Modena
  • Spel: Bari -0.5
  • Odds: 1.862 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Bari har riktigt bra form just nu och kvalitén i laget börjar ge utdelning även i poäng. 7 raka utan förlust varav 6 är segrar. Senast vann man borta mot Ascoli vilket inte har varit lätt för många lag. Här mot Modena kommer man såklart gå för seger, finns inget snack. Man ligger på 3e plats i nuläget, 1 poäng före Trapani. Och man har såklart all motivation i världen för att försöka behålla den där 3e platsen som ger mest fördel i playoffslutspelet senare. Och ska vi jämföra lagen så är det ganska stor skillnad. Bari är rustat för att gå upp till Serie A som inte Modena är alls. Så det är bara seger som gäller här för hemmalaget Bari, som dessutom har många fans med sig i ryggen.

Vi stryker mittfältaren Gentsoglou, backen Del Grosso och anfallaren Boateng. Dock inga större avbräck utan man har ett starkt lag till förfogande.

Bari    modena

Modena vann visserligen senast hemma mot Perugia med 3-0, men innan dess hade man 6 raka utan seger varav 5 förluster så vill inte påstå att formen är bra direkt. Dessutom vann man på hemmaplan där man ändå är rätt okej. Det är ju dock inget man kan säga på bortaplan. Man är seriens i särklass sämsta bortalag med ynka 6 poäng av 54 möjliga. Man har förlorat 14 av 18 bortamatcher och har en målskillnad på 11-28. Bara ur den aspekten bör man få det extremt tufft borta mot hemmastarka Bari. Men det är ju även stor skillnad på kvalitén lagen emellan. Motivationen hos Modena borde ju vara hög, men det kan också finnas risk att man går bort sig då man gärna behöver en seger här. Då ska ett lag som Bari bara utnyttja det relativt enkelt. Tycker inte det är mycket som talar för Modena om man ska vara ärlig.

I bortalaget så stryker vi backarna Popescu och Aldrovandi samt mittfältarna Galloppa och Doninelli. Inga stora avbräck men samtliga har ändå cirka 10 matcher i startelvan, så bra rotationsspelare.

——————————————————————————————————————————————————————

Bari är väldigt bra lag för Serie B. Många skickliga spelare har man. Man är dessutom i bra form och man är ett mycket stabilt hemmalag. Man har motivation till att vinna för att behålla sin 3e plats vilket ger mest fördel i ett playooff-slutspel. Modena ligger i botten och kämpar för att slippa att kvala sig kvar. Man vann senast men det var på hemmaplan, man är betydligt svagare på resande fot och jag tror man får riktigt tufft här. Jag har därför spelat Bari att vinna till oddset 1.862. Insatsen är strax över medel. Jobbba!

/ L’orso