Bari tar emot Latina på hemmaplan och normalt sett ska det inte vara något snack om vilka som vinner denna match. Nu har dock Bari inte varit som allra bäst på slutet men detta är en väldigt viktig match. Latina är som bäst på hemmaplan, men kan göra någon bra match ibland på bortaplan. Men jag tror detta kommer bli för svårt för Latina då jag tycker Bari har ett bättre lag samt hemmaplansfördelen.

  • Bari – Latina
  • Spel: Bari -0.5
  • Odds: 1.854 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 20.30

Bari kommer från ett oavgjort resultat borta mot Avellino (1-1) som får ses som godkänt ändå. Speciellt med tanke på att man fick ett rött kort som svängde om hela den matchen. För man började första halvtimmen bra där och hade även 0-1, sen fick nye backen Cissokho rött kort och Avellino tog över mer och mer. visserligen missade Avellino straffen i samband med det röda kortet men man kunde till slut kvittera och hade även chanser till att avgöra men Bari stretade emot. Innan dess mötte man ett riktigt bra Crotone hemma och torskade med 2-3, och matchen innan dess förlorade man mot ett riktigt bra och formstarkt Pescara borta med 3-1. Så det är inte så att man gjort superdåliga matcher, snarare motståndet och ett rött kort som gjort att resultatraden inte ser så smickrande ut skulle jag säga. För egentligen har man en bra trupp och borde kunna utmana bättre i toppen. Visserligen ligger man 6a och innehar en playoff-plats, och ville säkerligen behålla den eller kanske till och med klättra någon placering och på så sätt ha ännu bättre utgångsläge i ett playoff i vår.

I Bari så stryker vi backen Cissokho och mittfältaren Di Noia som är avstängda. Sen har vi skador på backarna Contini och Gemiti. och det är väl egentligen Contini som jag tycker saknas allra mest. Annars har man en väldigt bra trupp spelarmässigt så startelvan kommer vara nog så bra för att ta 3 poäng här hemma mot Latina. Sen återfår man mittfältarna Donati och Romizi som var borta senast vilket är ett plus.

Bari    Latina

Latina kommer från en förlust hemma mot Cagliari med 1-3, vilket kanske inte är så konstigt då Cagliari är seriens bästa lag. Trots förlusten så är Latina ett bättre hemmalag än bortalag. Framförallt så såg man det mot bottenlaget Ascoli näst senast där man fick 0-0 men där man gjorde en fullständigt bedrövlig insats och hade i princip bara tur som ens fick poäng där. Men där hade vi ändå ett tydligt exempel på att man inte trivs som allra bäst på resande fot. Och jag undrar om man ändå inte är på väg ner i någon svacka. För man hade en bedrövligt period för ett tag sen där man inte vann på 5 matcher och spelade ganska dåligt. Sen tog man tre raka segrar, inga jättebra lag direkt, men sen kom den bedrövliga matchen mot Ascoli och förlusten senast mot Cagliari. Och nu möter man ett Bari som spelare för spelare är betydligt bättre skulle jag säga. Och vi har ju även bortaplansfaktorn. Nä man borde få det tufft här på fredagskvällen.

Sen stryker vi lagets i särklass viktigaste mittfältare i Olivera som är avstängd här idag. Utöver han så stryker vi även backarna Baldanzeddu och Esposito, samt mittfältaren Marchionni och anfallaren Boakye. Där den sistnämnde Boakye definitivt hade gjort detta lag bättre med den kvalité han besitter. Men det är ju som sagt Olivera som kommer saknas allra mest med den arbetskapacitet han har, samt den passningsfot han har offensivt.

—————————————————————————————————————————————————————-

Bari brukar spela bra på hemmaplan där man har mycket fans i ryggen. Och man är helt klart det bättre laget här ikväll. Formen är väl kanske inte så dålig som raden säger då man haft tufft motstånd och otur med domslut. Latina har sin klart viktigaste mittfältare avstängd här vilket bör bli kännbart. Tycker inte heller man har imponerat spelmässigt senaste tiden och vi vet även att man inte är som bäst på resande fot. Jag spelar Bari att vinna till oddset 1.854. Insatsen får bli strax över medel. Jobbba!

/ L’orso