Bari har hittat en riktigt bra form igen och man spelar om att få en så bra playoffplacering som möjligt. Just nu ligger man 5a men kan vid seger gå upp på en 3e plats vilket ger mest fördel i ett playoffslutspel. På hemmaplan är man bra och man har öst in mål på slutet. Nu möter man ett Como som är allra sista och har hela 8 poäng upp till det undre strecket. Chanserna är i princip bortblåsta och man har dessutom spelare borta här. Ett Bari i målform borde bara ösa på här!

  • Bari – Como
  • Spel: Bari över 1.5 mål
  • Odds: 1.80 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Bari kommer från en mentalt skön seger borta mot Livorno där man avgjorde i 94e minuten till 1-2. Men det kanske har att göra med att man är i bra form och flyt i spelet just nu. 4 vinster på de 5 senaste och däremellan en 0-0-match mot ett annat playoff-kämpande lag i Cesena. Och i matchen mot Cesena skulle man i ärlighetens namn vinna. Man hade 60%-40% i bollinnehav och ungefär 12-6 i skott och så vidare. Annars så har man gjort en hel del mål i de 5 senaste matcherna. 2 borta mot Livorno senast, 4 borta mot Salernitana, 2 borta mot Novara och 6 hemma mot Pro Vercelli. Och skulle man vinna idag så går man upp på ett 3e plats i Serie B vilket ger mest fördel i ett stundande playoff-slutspel och på hemmaplan är man ofta det spelförande laget och har massor av fans bakom sig. Tror man bara kör på mot ett Como som knappt har något att spela för och mer eller mindre gett upp säsongen nu.

Här saknar man Gentsoglou, Boateng, Minala och Cissokho men det är inga ordinarie spelare direkt utan man kommer ställa upp med ett slagkraftigt lag där man har högkvalitativa offensiva spelare. Man borde bara göra 2 mål här kan jag tycka. Avanti Bari!

Bari   Como

Como låg ju tvärsist i höstas men har under våren gjort det bra spelmässigt utan att få med sig speciellt mycket poäng, mycket oavgjorda matcher här och där. Nu ligger man 8 poäng från att kunna kvala sig kvar i Serie B och man måste gå förbi 3 lag. Känns som en omöjlighet om ni frågar mig. Enda möjligheten är att man skulle börja ta trepoängare vilket man i så fall måste chansa rejält, vilket i och för sig inte skulle skada det rekade spelet idag. Men tror man mer eller mindre gett upp säsongen för att börja planera inför nästa säsong. Motivationen är därför inte där alls typ. Och så möter man ett formstarkt Bari, på bortaplan dessutom. Man borde få det tufft här helt klart då det är klasskillnad de luxe om man jämför spelare för spelare. Man har dessutom släppt in mål i 13 raka matcher så man är långt ifrån något lag som håller nollan. Och man släpper in 1.7 mål i snitt på bortaplan. Och då har man inte mött Bari än, som har en av ligans bästa offensiv om vi kollar till spelarna man har där.

I bortalaget så stryker vi mittfältarna Bessa, Barella och Fietta där det två förstnämnda är tunga avbräck. Även anfallaren/mittfältaren Ghezzal är borta.

—————————————————————————————————————————————————————–

Bari har all motivation i världen till att gå för vinst här. På hemmaplan är man dessutom starka och har mycket fans i ryggen. Man är i riktigt bra form just nu och man får dessutom utdelning som man inte fick så mycket tidigare under säsongen. Man möter ett Como som ligger tvärsist och med knappt någon möjlighet att klara sig kvar i Serie B. Motivation är ju långt ifrån på topp, samt att man saknar viktiga pjäser på mittfältet vilket gör det enklare för Bari att gå till anfall. Tror Bari bara kör på. Jag spelar Bari över 1.5 mål till oddset 1.80. Insatsen är ganska tung. Avanti Bari!

/ L’orso