Söndagskvällen bjuder på en mycket fin match på Camp Nou där Barcelona gästas av Villarreal. Det brukar sällan bli särskilt fult spel mellan dessa lag och jag tror inte det blir någon svårdömd match här heller. När vi dessutom har Spaniens ”snällaste” domare vid pipan så tror jag på få kort.

  • Match: Barcelona – Villarreal
  • Spel: under 4,5 kort (asian)
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Barcelona är inget kortglatt gäng då laget fått 35 kort i ligaspelet så här långt på 20 omgångar. Vilket blir ett snitt på 1,75 kort per match. Inte särskilt chockerande då katalanerna alltid har ett enormt övertag i bollinnehavet och inte sätter sig i särskilt många situationer där ett kort behöver tas. Speciellt hemma på Camp Nou har det varit ett snällt Barcelona då laget endast fått sex gula kort på de fem senaste hemmamatcherna. Då ska det nämnas att man fick tre stycken senast mot Atletico.

Villarreal är inte heller något kortgladare gäng då laget fått 48 varningar i ligaspelet. Det ger oss ett snitt på 2,4 kort per match så här långt. Det är mer fart och finess hos den gula ubåten och man har väl inte riktigt de här hårda typerna som smäller på i närkamperna. Förväntad matchbild är ett spelförande Barcelona och Villarreal kommer helt klart försöka ligga rätt i positionerna så länge det står 0-0. Det tror jag innebär att de riktigt fula tilltagen uteblir och det är helt klart en fördel för vårat spel här.

barcelona_200x200Villarreal_200x200

Men den största anledningen till att jag tror på få antal kort här stavas Iñaki Bikandi Garrido. Debutår som domare i La Liga och man kan lugnt påstå att den här herren gjort intryck på mig. Helt otroligt lugn i sitt agerande ute på planen och det ska verkligen till ett mordförsök innan han viftar med korten. Det blir oftast både en och två muntliga varningar till spelare innan det gula kortet åker upp. 15 matcher har Garrido dömt den här säsongen och endast i tre av dessa har han klivit över linan 4,5 kort. Senast han var på Camp Nou dömde han Barcelona – Celta Vigo. Det resulterade i 3 gula kort.


Jag tror detta blir en relativt lugn match och med Garrido vid pipan så tror jag inte vi får se något viftande med korten. Vi testar därför en insats strax under medel på färre än fem kort här.

Eftersom Garrido sällan delar ut tidiga varningar så kör vi även 1/10 units på ”inget kort före 30:00 minuten – 1,83 @ bet365.

/e@sy