Vi är framme vid semifinal av Copa del Rey där Barcelona – Villarreal är först ut på Camp Nou under onsdagskvällen. Dessa två lag möttes nyligen i ligaspelet och precis som då så tror jag att Barcelona gör en del mål här.

  • Match: Barcelona – Villarreal
  • Spel: Barcelona över 2,5 mål
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Barcelona hade en ”kris” efter förlustmatchen borta mot Sociedad (0-1) där det talades om alla möjliga problem i laget. Men vi kan nog lugnt påstå att Barcelona hoppat upp på hästen och ridit ur krisen nu. Laget har nio raka vinster efter förlusten på Anoeta och spelet har varit mycket imponerande, speciellt det offensiva. Neymar och Messi har en otrolig formtopp just nu och även fast Suarez inte öser in mål så bidrar han med löpningar som ger de andra två ytor att jobba på. Kikar vi på dessa nio raka vinster som laget har i olika sammanhang så snittar man nästan fyra mål framåt per match. Tränare Enrique vill självfallet avgöra det här dubbelmötet redan ikväll, då spelschemat framöver ser tufft ut med Champions League runt hörnet. Med hemmamatch mot Levante till helgen så tror jag därför inte på någon större rotation i elvan, åtminstone inte i anfallet.

Hemmalaget har inga större avbräck och kommer till spel med en mycket stark trupp.

barcelona_200x200Villarreal_200x200

Villarreal studsade tillbaka på vinnarspåret efter förlusten mot Barcelona (2-3) då man besegrade Granada (2-0) på hemmaplan förra helgen. Men det var ingen större match från den gula ubåten och jag tycker det såg lite tröttkört ut bland spelarna. Med endast tre poäng upp till Valencia på den åtråvärda fjärdeplatsen så har Villarreal chansen att spela Champions League nästa säsong och det tror jag man satsar mer på än att rubba Barcelona i den spanska cupen. Tränare Marcelino har roterat en hel del när det vankats cup och med bortamatch mot Rayo Vallecano samt Europa League runt hörnet så tror jag han roterar en del även idag. Villarreal har en bredd som är bra nog att slå många lag i ligan, men absolut inte Barcelona.

Hos gästerna stryker vi idag den skadade trion Uche, Bojan Jokic samt Adrián Marín.


Villarreal gjorde en bra match på Camp Nou senast men i slutändan så orkar man helt enkelt inte stå emot. Nu blir det säkerligen en del rotation i laget och då ser jag absolut inte hur man ska kunna skrälla i detta dubbelmöte. Barcelona vill avgöra det här redan ikväll och kommer pumpa på framåt även fast man leder med ett par bollar marginal. Hemmalaget över 2,5 spelas med en insats strax under medel och fylls på om startelvorna ser bra ut.

/e@sy