Vi är framme vid semifinal av Copa del Rey och på Camp Nou drabbar ikväll Barcelona och Valencia samman i det första mötet utav två. Det mesta talar för en hemmaseger här och jag tror Barcelona gärna avgör detta dubbelmöte redan ikväll. Vi testar ett målspel på hemmalaget!

  • Match: Barcelona – Valencia
  • Spel: Barcelona över 3,5 mål
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Barcelona har kanske inte imponerat allt för mycket på slutet där man hade det kämpigt inledningsvis mot både Athletic i cupen och Atletico i senaste ligamatchen. Men så fort laget trummar igång så är man otroligt svårstoppade och idag väntar det dessutom lite lättare motstånd än dessa två matcher jag nämnt. Förvisso blev det 1-1 när dessa lag drabbade samman på Mestalla tidigare under säsongen i ligaspelet, men det är siffror som inte direkt speglar matchbilden där. Innan Santi Mina kvitterade till 1-1 i slutskedet av matchen så borde det stått 4-0 till Barcelona på resultattavlan, för så överlägsna var de. Sedan den matchen tycker jag att Barcelona höjt sig ett par snäpp, vilket vi inte kan säga om Valencia. I en vanlig seriematch så hade nog Barcelona slagit av på tempot efter en 2-0 ledning här, men det finns ingen anledning till att slå av på tempot i dagens match. Enrique vill nog gärna avgöra det här dubbelmötet redan ikväll och då är det bara för herrar Neymar, Messi och Suarez att pumpa på matchen igenom. Dessutom verkar det som både Vidal och Turan kommer operera från högerkanten idag, och det är ett betydligt offensivare alternativ än Rakitic och Alves som spelade mot Atletico.
Långtidsskadade Rafinha saknas för Barcelona, men i övrigt är det en mycket stark matchtrupp som Enrique plockat ut. Räkna med en stark och offensiv elva idag!

barcelona_200x200Valencia_200x200

Valencia har haft en katastrofal säsong så här långt med en 12:e plats i ligaspelet och usel dagsform. Laget fick kämpa sig förbi Las Palmas i förra cupomgången och frågan är om Gary Neville ens tror på den här uppgiften. Han är otroligt pressad för stunden och helgens ligamatch borta mot Betis borde vara i fokus om han vill behålla jobbet, för det är nog inte ens många fans som tror de ska rubba Barcelona. Förra helgens ligamatch mot Sporting Gijon var ett fall framåt trots förlust med 1-0, men Negredo lyckades bomma de mest fantastiska målchanserna. Men nu är det inte hemmaplan och det är inte Sporting Gijon på andra sidan heller. Dessutom så tycker jag att Valencia har ett par spelare borta som hade kunnat göra skillnad här. Anfallaren Paco Alcacer är ett bättre alternativ än Negredo men han går skadad och kommer inte till spel. Dessutom så gillar jag mittback Abdennour som vilas av Neville idag. Även defensiva mittfältaren Fuego hade behövts här, då forne lagkaptenen Parejo inte ser allt för spelsugen ut just nu.
Förutom Abdennour, Fuego och Alcacer saknas även De Paul, Enzo och långtidsskadade målvakten Alves.


Som jag nämnde dominerade Barcelona stort på Mestalla trots slutsiffrorna 1-1 och minst lika stor dominans förväntar jag mig ikväll. När det handlar om ett dubbelmöte så tror jag heller inte att Barcelona drar ner på tempot vid ledning, för en storseger idag kan ge katalanerna behövlig vila på Mestalla i returmötet. Vi testar en insats strax under medel på minst fyra hemmamål i matchen.

/e@sy