Toppmatch på Camp Nou när Barcelona gästas av Valencia. Det är ett Valencia som inte alls imponerat på det sätt som jag hade hoppats på i ligan och senast tappade man en 3-1 ledning till 3-3 mot Deportivo. Här får man det svårt och ett målspel på Barcelona spelas!

  • Match: Barcelona – Valencia
  • Spel: Barcelona över 2,5 mål
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Barcelona har gjort det man förväntat sig av dem och står med två segrar efter två matcher. Man hade inga som helst problem med att slå tillbaka Sociedad i första omgången där man vann med hela 5-1. Värre var det dock i andra matchen i Pamplona mot Osasuna där man låg under med 1-0 med cirka kvarten kvar att spela, men Messi ville annat och vände på steken med två snabba mål. Hemma på Camp Nou är man väldigt starka och mot just Valencia brukar man trivas bra här. Kikar vi på de fem senaste ligamatcherna lagen emellan på Camp Nou så ser det ut som så: 5-1, 2-1, 3-0, 4-0 och 6-0. Ganska klara siffror och Barcelona har alltså gått över 2,5 mål i alla dessa matcher utom en.

Till dagens match får man tillbaka både Alves och Puyol som tränat med resten av laget nu efter skadebekymmer, i övrigt inga avbräck.

Tänkbar startelva för Barcelona:

Valdes, Alves, Pique, Mascherano, Alba, Fabregas, Busquets, Xavi, Iniesta, Alexis och Messi.

Tummen upp ikväll?

Valencia stod för en skräll i första omgången då man tog poäng av Real Madrid på bortagräs, men det var en poäng som man absolut inte förtjänade om vi ska vara ärliga. Nu senast hade man en solklar 3-1 ledning hemma mot Deportivo och seger i sin hand, men det slutade med att Deportivo smällde in två bollar och Valencia fick nöja sig med ett kryss. Det var inte alls ett orättvist resultat sett till hela matchen då jag tycker att Deportivo skapade en hel del giftiga lägen i andra halvlek. Jag frågade mig själv innan säsongen drog igång om Valencia skulle klara av att hålla tätt med det försvaret som man har, och svaret hittills är ett stort nej. Det var rena lyckan att det bara blev ett insläppt mot Real Madrid och mot Deportivo såg försvaret stundtals ut som ett gäng höns.

Till dagens match har man dessutom mittback Costa avstängd, vilket innebär att man får ta in ett sämre alternativ i Rami. Annars är det lite frågetecken för Gago som klev av skadad senast, men enligt spansk media ska han vara fit for fight igen.

Tänkerbar startelva för Valencia:

Alves, Pereira, Rami, Ruiz, Mathieu, Gago, Costa, Feghouli, Jonas, Guardado och Soldado.


Valencia kommer inte trivas med att jaga boll och man har inte heller någon som helst defensiv som kommer klara av att stå upp mot Barcelona. Släpper man in tre mål mot ett mediokert Deportivo hemma på Mestalla så tror jag säkerligen Barcelona kan göra minst tre mål på Camp Nou.

/e@sy