Toppmatch på Camp Nou under lördagen då Valencia gästar Barcelona i omgång 32 av La Liga. Hemmalaget har en CL-match i benen och även fast man kanske vinner det här mötet tror jag inte det blir med några större siffror.

  • Match: Barcelona – Valencia
  • Spel: Valencia +2 (asian)
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Barcelona fick bara ett 2-2 resultat i förra omgångens bortamatch mot Sevilla och är nu endast två poäng framför Real Madrid i kampen om ligaguldet. Laget stod för en mycket fin första halva i den matchen, för att sedan sjunka ihop en smula i andra. Men laget hoppade upp på segertåget igen då man besegrade PSG i veckans CL med klara 3-1 på bortagräs. Nu saknade PSG en del tunga namn i det mötet, men jag tycker att Barcelona hade ganska bra kontroll. Nu vankas det match mot Valencia och med tanke på förutsättningarna så tycker jag att katalanerna blivit lite väl stora favoriter. CL-match i benen som sagt och även fast 3-1 är ett mycket bra resultat inför returen så kan Luis Enrique vila en del spelare här. Någon som garanterat kommer vila är skadade Iniesta (skadad), och där tror jag Barcelona kan få problem. Xavi har gjort väldigt mycket för klubben, men allt har sitt slut och jag tycker mig se slutet hos Xavi nu, det är mycket pass i sidled och långsamt tempo från den gamla räven. Inte heller Rakitic är lika kreativ som Iniesta och när man möter ett kompakt försvar så behövs detta.

Förutom Iniesta så har Barcelona inga större bekymmer i truppen.

barcelona_200x200Valencia_200x200

Valencia hoppade upp på vinnarspåret efter två raka kryss då laget vann förra helgens derbymatch mot Levante med klara 3-0. Paco Alcacer inledde målskyttet och sedan lyckades även Negredo hitta nätet med sitt 3-0 mål på stopptid. I och med att Atletico endast fixade en poäng i bortamatchen mot Malaga är nu Valencia endast en poäng bakom madridlaget i kampen om en direktplats till Champions League. Nu blir det givetvis svårt att plocka poäng i den här matchen, men jag tycker inte vi ska glömma bort Valencia. Gästerna har kunnat ladda hela veckan lång och får dessutom tillbaka viktiga Otamendi i försvarslinjen. Dessutom har Valencia mycket bra statistik mot Barcelona den senaste tiden. Man plockade ner katalanerna med 3-2 på Camp Nou förra säsongen och har faktiskt inte förlorat med mer än två mål i de fem senaste matcherna lagen emellan. En uddamålsförlust räcker bra för att det här spelet ska hitta hem.

Hos gästerna stryker vi Enzo Pérez, men i övrigt reser man med en mycket stark trupp till Barcelona.


Jag tror Barcelona kommer möta ett mycket kompakt försvar i den här matchen och då skulle man behöva en spelare som Iniesta i laget. Xavi och Rakitic besitter inte samma egenskapar och det kan innebära lite grus i maskineriet. Givetvis har Barcelona en sylvass anfallstrio som kan göra det, men bollarna ska dit också. Valencia lär sälja sig dyrt här och även fast man skulle förlora så tror jag inte man gör det med några större siffror.

/e@sy