Match på Camp Nou under lördagen där ett guldjagande Barcelona tar emot ett omotiverat Sociedad. Allt talar för en hemmaseger i det här mötet och jag tror katalanerna avgör detta redan i första halvlek. Häng på!

  • Match: Barcelona – Sociedad
  • Spel: Barcelona -1,5 (1:a halvlek – asian handicap)
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Barcelona har fortfarande två poäng till godo på Real Madrid i ligaracet med endast tre omgångar kvar. Marängerna har en mycket tuff match mot Valencia direkt efter det här mötet och jag tror katalanerna vill skicka en passning om att dom befinner sig i en mycket bra form. Barcelona har fyra raka ligasegrar i ryggsäcken in här med den förkrossade målskillnaden på 18-0 (!). Kikar vi på de tre senaste matcherna så hade Barcelona en 2-0 ledning i paus mot Espanyol (2-0), en 5-0 ledning i paus mot Getafe (6-0) och en 2-0 ledning i halvtid senast mot Cordoba (8-0). Jag tror inte Barcelona vill dra ut på det särskilt länge och Luis Enrique trycker säkert ut en stark elva för att ta hand om den här uppgiften. Dessutom har Barcelona en ganska trygg 3-0 ledning från första mötet med Bayern Munchen, så det behövs inte sparas på allt för mycket krut inför returen.

Vi stryker endast Mathieu hos hemmalaget som går skadad. I övrigt inga som helst bekymmer.

barcelona_200x200sociedad_200x200

Real Sociedad har gått som väntat den här säsongen då laget placerar sig på en mittenposition just nu och troligtvis kommer hamna kring dessa trakter. Saknaden av Griezmann har varit stor och sedan har Carlos Vela gått småskadad mest hela säsongen, två killar som bar det här laget förra säsongen. Det är hemma på Anoeta som Sociedad gått starkast under säsongen där 32 av lagets 43 poäng hämtats hem. På bortagräs har man haft det betydligt tuffare med bara 11 poäng på 17 försök. Tabelläget innebär att Sociedad inte har något som helst att spela för och det tycker jag är ganska avgörande för spelet. Det innebär att man kanske inte tar de där extra löpstegen som krävs för att hålla emot på Camp Nou, och då är man körda.

Hos gästerna stryker vi skadade Zurutuza. Det kommer säkerligen roteras på några positioner hos Sociedad.


Barcelona har sett otroligt giftiga ut på slutet och jag tror man vill avgöra detta så fort som möjligt för att fokusera på CL-matchen mot Bayern och sedan den avgörande matchen på bortagräs mot Atletico. Jag tror Barcelona leder med minst två mål i halvtid och testar en insats strax under medel på detta.

/e@sy