Ingen vila för spelarna i la liga denna vecka då man kör en omgång mitt i veckan och även kommande helg. Vi beger oss till Camp Nou ikväll där Barcelona gästas av Real Sociedad. Jag går på en spelarprestation då den här killen brukar trivas mot Sociedad.

  • Match: Barcelona – Sociedad
  • Spel: Messi att göra minst två mål
  • Odds: 2,05 @ unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Lionel Messi öppnade den här säsongen på ett starkt sätt då han blev tvåmålskytt och spelade fram till ett mål i premiärvinsten mot Levante (7-0). Han blev utbytt i den matchen och det skulle visa sig att en skada satte stopp för hans medverkan i omgång två mot Malaga. Men i matchen efteråt var han tillbaka mot Valencia och där hade han stor uppvisning med ett hattrick i första halvlek, han var helt otrolig i den matchen och med lite större skärpa i avsluten så borde han faktiskt gjort ett par mål till. Mot Sevilla var han helt osynlig men trots detta så gjorde han ändå ett mål och spelade fram till segermålet på övertid.

barcelonamessi4

Får vi se ännu ett hattrick idag?

Efter matchen mot Sevilla var det dags för Champions League mot Ajax, och det var dags för ännu ett hattrick från den lilla argentinaren, hans fjärde hattrick i  Champions League för övrigt. Han drog bland annat in en frispark och det är något som jag tycker han blir bättre och bättre på, han träffar väldigt ofta mål på frisparkarna. I senaste omgången mot Rayo Vallecano gick han mållös men det saknades knappast chanser och han hade gjort ett par baljor där om Tello lyft blicken och passat bollen i sidled.

Nu är det alltså match mot Real Sociedad och det är ett motstånd som Messi brukar trivas mot hemma på Camp Nou, på de tre senaste hemmamatcherna mot Sociedad har han nämligen gjort fem mål. Bortalaget från San Sebastián har hållit nollan i två raka matcher men idag ställs man givetvis mot ett helt annat motstånd. Man ska även tänka på att Sociedad matchats hårt på slutet och man har inte i närheten av samma bredd i truppen som Barcelona har, borde alltså vara en del trötta ben och tunga skallar hos bortalaget.


Ett odds på 2,05 för en tvåmålskytt är oftast väldigt dåligt men nu är det inte vem som helst vi pratar om här. Jag tror Messi kommer vara riktigt laddad inför hemmafansen idag och då är han värd en mindre insats som tvåmålskytt.

Testar även spel på Messi som tremålskytt till 6,00 hos unibet- 0,5/10 units

/e@sy