Dryga timmen kvar till avspark på Camp Nou där Barcelona gästas av Sevilla. Hemmalaget stod för en mindre bra insats mot Milan i veckan och jag tror det kommer gå undan från start här. Ett statistikspel som suttit i Barcelonas åtta senaste ligamatcher på hemmagräs. Vi testar en större slant här!

  • Match: Barcelona – Sevilla
  • Spel: över 1,5 mål i första halvlek
  • Odds: 1,83 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Barcelona hade det tungt på San Siro i veckan och kom knappt till ett avslut under hela matchen. Milan gjorde det helt klart bra men ett Barcelona som inte kommer till ett enda avslut gör ingen bra prestation. Det är en kräsen publik på Camp Nou och man vill nog se laget visa upp vad man verkligen kan idag och det från start. Kikar vi lite på Barcelonas senaste ligamatcher på hemmagräs ser det ut så här:

Barcelona vs. Getafe 6:1
Barcelona vs. Osasuna 5:1
Barcelona vs. Espanyol 4:0
Barcelona vs. Atletico 4:1
Barcelona vs. At.Bilbao 5:1
Barcelona vs. Zaragoza 3:1
Barcelona vs. Celta 3:1
Barcelona vs. Real Mad. 2:2

Det har inte bara blivit över 3,5 mål i samtliga av dessa matcher, utan det har även blivit över 1,5 mål innan domaren blåser av för halvtid. Och det brukar gå undan från start i Barcelonas hemmamatcher för att man sedan ska kunna trilla runt lite med bollen resterande 45 minuter och spela av matchen. Jag tror som sagt inte det blir något undantag idag då Barcelona säkerligen är revanschsugna efter den mindre bra insatsen i CL.

Sevilla står för motståndet idag och det gör mig inte mindre sugen på det här spelet. Sevilla har en av ligans sämsta försvarslinje och när dessutom Spahic (avstängd) och Cicinho (skadad) saknas idag så ser det verkligen oroande ut. Man såg vilka gigantiska problem laget hade mot Real Madrid för ett par omgångar sedan och det blir garanterat inte lättare idag. Ett mittbackspar med Fazio och Botia kan göra den här kvällen väldigt lång för bortalaget.

Den som vågar spelar -1 på Barcelona i halvtid, men jag väljer att fega lite här ifall Sevilla skulle snubbla in en boll.

Andra spel som är intressanta i matchen är Botia, Fazio och Navarro att bli varnade, hittar ni några odds skulle jag föreslå en insats på dessa.

/e@sy