Final av Copa del Rey i helgen där Barcelona och Sevilla drabbar samman på Vicente Calderon i Madrid. Sevilla spelade final av Europa League tidigare i veckan och med den matchen, samt ett firande, i kroppen så tror jag att man får det väldigt svårt här. Barcelona har laddat för denna final länge och ska ses med mycket god segerchans.

  • Match: Barcelona – Sevilla
  • Spel: Barcelona -1,5
  • Odds: 1,75 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Barcelona har haft en bra säsong trots att laget fick se sig besegrade av Atletico Madrid i kvartsfinalen av Champions League. Katalanerna plockade hem La Liga-titeln till slut och nu har man chans på en andra stor titel denna säsong, för Copa del Rey är en titel som väger tungt i Spanien. Kikar vi till formen så borde Barcelona komma in med gott självförtroende efter fem raka segrar i slutet på La Liga med en sinnessjuk målskillnad på 24-0. Nu tycker jag inte att försvarsspelet varit så bra som siffrorna vill visa, men offensivt finns det absolut ingenting att klaga på för dagen. Messi och Neymar har kanske inte kommit upp i någon högre standard på slutet men Luis Suarez har varit helt fantastisk och verkligen öst in mål. Barcelona får en ny dimension i sitt spel tillsammans med Suarez och nu hotar man helt plötsligt på fler håll än de instick som Barcelona körde fast med tidigare. Kikar vi till Barcelonas tidigare matcher mot Sevilla den här säsongen så har man haft det tufft med en 2-1 seger och en 2-1 förlust. Men katalanerna har dominerat båda matcherna så jag lägger ingen större vikt vid detta.
Skadeläget ser bra ut hos Barcelona som endast ser ut att sakna anfallaren Sandro Ramirez samt målvakt Bravo. Ter Stegen är en fullgod ersättare för Bravo och Ramirez hade nog inte fått många minuter i denna final.

barcelona_200x200Sevilla_200x200

Sevilla har sått för en urusel prestation i La Liga den här säsongen men kommer ändå undan med klart godkänt efter finalvinsten mot Liverpool i Europa League tidigare i veckan. Sevilla var inte alls med i matchen under första halvlek och borde haft en straff emot sig vilket hade blivit en väldigt jobbig uppförsbacke. Men Jonas Eriksson friade i den situationen och istället kunde Sevilla vända på steken i andra halvlek och inkassera sin tredje raka vinst i Europa League. Den fina med årets vinst är att en plats till Champions League låg i potten och givetvis lär det firas ordentligt i Sevilla efter detta. Det tror jag är faran med en ny finalmatch så tätt inpå, för jag tror det blir otroligt svårt att ladda om för Sevilla. Vid en förlust mot Liverpool så tror jag att revanschlustan hade varit betydligt större hos laget, nu lär man istället vara väldigt nöjda med årets säsong. Jag tycker heller inte att Sevilla har den bästa bredden i truppen och givetvis kan det sätta sina spår när man nu spelar sin andra final på mindre än en vecka.
Lite större skadebekymmer hos Sevilla som saknar Krohn-Dehli, Tremoulinas och Andreolli. Vi sätter även ett stort frågetecken för den rutinerade räven Reyes som haft problem med blindtarmen på slutet och inte kunde spela mot Liverpool. Vidare så stryker vi mittback Kolodziejczak som åkte på fyra matchers avstängning mot Athletic och inte får spela här. En tilltänkt ersättare för Rami som utgick mot Liverpool med besvär.


Jag tror att Sevilla är något mätta efter vinsten mot Liverpool och är man inte på tårna mot ett motstånd som Barcelona så blir det otroligt svårt att vinna. Barcelona har kunnat ladda inför detta möte hela veckan och med en skadefri trupp ska man vinna detta med ett par bollar. Insats strax över medel åker in!

/e@sy