Mycket fin match på Camp Nou i afton då hemmalaget Barcelona gästas av Sevilla. Jag såg det här mötet på plats förra säsongen och precis som då så tror jag att vi kan få se en del mål här.

  • Match: Barcelona – Sevilla
  • Spel: över 3,5 mål
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Barcelona har inte imponerat på slutet och har bara plockat en vinst på de tre senaste matcherna. Man må vara ursäktade i förlusten mot formtoppade Real Madrid (1-3), men det var oväntat med en torsk i senaste hemmamatchen mot Celta Vigo (0-1). Men laget studsade tillbaka på vinnarspåret i senaste omgången mot Almeria. Inte någon större prestation, men vi ska även komma ihåg att man vilade både Suarez och Neymar från start. Dessa herrar sattes in efter halvtidsvilan och det förändrade även matchbilden. Nu är det tufft motstånd och det är ingen vildare gissning att både Neymar och Suarez kommer finnas med i anfallet för katalanerna idag, tillsammans med Messi såklart. En trio världsstjärnor som garanterat kommer skapa lägen och även näta på Sevilla, frågan är bara hur många mål man gör. Men kikar vi defensivt så är jag inte övertygad ännu, trots att målvakt Bravo höll nollan långt in på säsongen. Vänsterback Alba håller alltid en hög nivå tycker jag, men på mittbacken och på högerflank med Alves så har det inte sett bra ut. När Sevilla får kontringar så har man spelare som verkligen kan röra på sig, då har jag svårt att se hur Alves, Pique, Macherano, Mathiue och Bartra ska hinna med, vilka man än nu spelar.
Hos hemmalaget ser det ut som man fortsatt får klara sig utan Iniesta, i övrigt inga större bekymmer.

barcelona_200x200Sevilla_200x200

Sevilla har gjort det riktigt bra hittills och placerar sig som femma i tabellen just nu, endast två poäng bakom Barcelona. Men laget kommer från två tveksamma insatser där det blivit förlust mot Athletic (0-1) och senast bara kryss hemma mot Levante (1-1). Men jag vill inte räkna bort Sevilla här, för man har ett lag som verkligen passar för den här uppgiften. Ett urstarkt defensivt mittfält med M’Bia och Krychowiak som kommer vinna bollar idag, sedan har man kontringsspelare av rang i bland annat Vitolo, Bacca, Gameiro, Suarez, Vidal och Deulofeu. Det stora bekymret hos gästerna är försvarslinjen, en linje som kommer bli hårt testade idag. Mittbacksparet Carrico och Pareja kommer få väldigt bra hjälp av det defensiva mittfältet idag, men det är på ytterbackspositionerna som jag ställer mig tveksam. Coke vs Neymar och Figueiras vs Suarez, där kommer hemmalaget ta sig runt idag och skada Sevilla tror jag. Tycker även vi kan sätta ett frågetecken för målvakt Beto som får ta på sig poängtappet mot Levante senast efter en liten tavla.
Hos gästerna stryker vi Cristóforo, Iborra, Tremoulinas och Fernando Navarro, inga tyngre avbräck.


Det här mötet bjöd på fem mål förra säsongen och även i mötet på Ramon Sanchez Pizjuan så fick vi se fem mål. Jag tror vi kan få se något liknande idag och precis som förra säsongen tror jag att Barcelona drar det längsta strået. Vi testar en medelinsats på minst fyra mål i matchen!

/e@sy