Landslagsuppehållet är äntligen över och vi övergår till ligafotbollen igen. På Camp Nou gästas Barcelona av Sevilla där bortalaget sett allt annat än bra ut i inledningen av säsongen. Har hittat ett spel som jag går in hårt på!

  • Match: Barcelona – Sevilla
  • Spel: Barcelona ö 2,5 mål
  • Odds: 1,58 @ betsson
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Barcelona har inlett som förväntat med tre vinster på lika många ligamatcher och toppar för tillfället tabellen på en bättre målskillnad än Atlético Madrid. Just målproduktionen har det inte varit något större fel på och det var endast i matchen mot Malaga man varit lite målsnåla med ”endast” en balja framåt. Men det var en bortamatch och man saknade Messi som var skadad där, dessutom hade man en ofärdig Neymar på bänken. Nu skapade man tillräckligt med chanser för att göra minst tre mål i den matchen ändå, men skärpan i avsluten var inte bra samtidigt som Willy storspelade hos Malaga. Nu är man hemma på Camp Nou och förberedelserna inför den här matchen har varit perfekta då man kunnat ha samtliga spelare förutom Puyol i full träning, detta betyder alltså att båda Busquets och Dani Alves är redo för spel efter lite skadebekymmer. Enda negativa är att man haft Messi och Neymar iväg på landslagsuppdrag under veckan, men jag kan inte tänka mig att man vilar dessa i en match mot Sevilla. Förvisso har man Ajax i CL på onsdagen men det är på hemmagräs och dessutom inte särskilt blodigt motstånd.

Endast Puyol missar matchen med all säkerhet, i övrigt kan man välja och vraka i truppen.

barcelonamessi2

Sevilla tippade jag i mitten av tabellen innan säsongen drog igång, ett tips som jag verkligen står kvar vid just nu. Man har inte imponerat alls i de tre inledande matcher och har endast plockat två poäng mot relativt enkelt motstånd, förutom Atlético då. Framåt har man fullt dugliga spelare men det är bakåt som jag satt ett stort frågetecken, ett frågetecken som blivit ännu större sedan premiären. Man värvade mittbacken Nico Pareja som drog på sig en långtidsskada direkt i premiären och matchen efteråt var det mittback Fazio som fick kasta in handduken med en långtidsskada. På detta har man även tappat hela sin defensiva kraft på mittfältet då Medel och Kondogbia försvunnit från laget. Rakitic är en bra spelare men hans styrka ligger i offensiven och han är ingen spelare som gillar att löpa utan boll. Nu har man lånat in Mbia från QPR som ska styra mittfältet med Rakitic, men jag var inte imponerad av det defensiva arbetet från dessa herrar mot Malaga och har man inte bättre samspel på Camp Nou kommer det bli väldigt otrevligt.

Förutom Pareja och Fazio så saknar man även Perotti som aldrig tycks få vara skadefri. Lägg därtill att det är frågetecken för Reyes, målvakt Beto och även viktiga Marin.


Det ska inte vara något snack om saken här då jag tycker att Sevilla faktiskt har ett av de sämre försvaren i ligan. Man skulle kunna hålla ner siffrorna genom att ställa upp i ett handbollsförsvar och sparka iväg bollen i 90 min, men man har helt enkelt inte spelare som är samspelta nog för den taktiken. Barcelona ska göra tre mål här oavsett hur man väljer att ställa upp och trycker man ut en riktigt stark elva så kan det mycket väl bli samma målproduktion som i premiären mot Levante (7-0).

Testar även lite ”raggarspel” på Barcelona hos bet365:

Barcelona över 3,5 mål – 2,50 – 2/10 units

Barcelona över 4,5 mål – 4,33 – 1/10 units

Barcelona över 5,5 mål – 9,00 – 0,5/10 units

Skulle det vara så att man trycker ut en riktigt stark elva så kommer jag förmodligen fylla på samtliga spel en smula.

/e@sy