Supercupen i afton där CL-vinnarna Barcelona ställs mot EL-vinnarna Sevilla på Boris Paichadze Dinamo Arena i Tbilisi, Georgien. Barcelona ska vara klara favoriter i det här mötet och när Sevilla dessutom har defensiva bekymmer lutar det ännu mer åt en katalansk seger.

  • Match: Barcelona – Sevilla
  • Spel: Barcelona -1,5
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Barcelona har inte imponerat allt för mycket på försäsongen med två segrar, två förluster och ett oavgjort resultat. Förlusterna kom mot Manchester United (1-3) och Fiorentina (1-2) där spelet inte såg allt för bra ut. Men det är förluster vi inte ska dra för stora växlar på, då Barcelona saknade flertalet nyckelspelare i dessa matcher, bland annat Messi och Neymar. Dessa två var tillbaka med laget i matchen mot Roma senast och det var ett hyfsat styrkebesked inför den här matchen. Roma blev totalt utspelade och siffrorna 3-0 var verkligen i underkant. Nu saknas förvisso Neymar i dagens match på grund av påssjuka, men ska någon ur MSN (Messi, Suarez & Neymar) saknas, så väljer jag Neymar. Brassen kan bli lite stillastående ibland och det är ingenting som kan sägas om Suarez. Pedro går förmodligen in och ersätter Neymar och jag tror att Pedro vill avsluta snyggt innan han sticker vidare till någon annan klubb. Även försvarsmässigt såg det mycket bra ut mot Roma, även fast man lirade en liten b-uppställning på mittbackspositionen. Idag blir det troligtvis Mascherano/Pique på mittbacken och det känns ändå relativt stabilt.

Förutom Neymar verkar det även som Jordi Alba får lite vila. Spanjoren klev av skadad mot Roma senast och jag tror inte man har någon större lust att gambla i den här typen av match.

barcelona_200x200Sevilla_200x200

Sevilla har en hel del nya spelare i truppen och det är helt klart en intressant trupp om vi kikar till papperet. Men jag tror det kommer ta tid att spela ihop laget och det vittnar lagets träningsmatcher på försäsongen en del om. Facit två vinster, två oavgjorda och tre förluster mot ganska beskedligt motstånd känns inte allt för imponerande. Vi ska ändå komma ihåg att laget tappat en del väldigt viktiga spelare från förra säsongen, då vill jag helst nämna M’Bia, Vidal och även Bacca. Det finns offensiv kraft i det här laget fortfarande, men en spelare som M’Bia tycker jag inte man ersätter hur som helst, en otroligt stark bollvinnare på mitten. Mot sämre lag där Sevilla är spelförande tycker jag det helt klart funkar med Krohn-Dehli och Banega som väntas starta idag, men inte mot ett motstånd som Barcelona. Krychowiak är en sådan bollvinnare på mitten, men han tvingas förmodligen kliva ner i backlinjen idag, då Sevilla har stora bekymmer där bak.

Båda mittbackarna Pareja och Carrico är borta från dagens match. Vi sätter även frågetecken för de två andra mittbackarna i truppen, Rami och Kolodziejczak. Dessutom stryker vi den defensiva mittfältaren N’Zonzi. Stora bekymmer för Emery med andra ord, som knappast lär chansa med halvskadade spelare.


Barcelona har väldigt fin statistik mot Sevilla och även fast förra mötet lagen emellan slutade 2-2 så dominerade Barcelona den matchen. De två matcherna innan vann Barcelona med 5-1 och 4-1. Minus att Neymar saknas givetvis, men det är ingenting mot problemen hos Sevilla. Testar en insats strax under medel på Barcelona -1,5.

/e@sy