Fin match i afton då Barcelona gästas av Roma hemma på Camp Nou. Hemmalaget får tillbaka både Neymar och Messi till dagens match vilket spetsar till offensiven ytterligare, men defensivt har det varit ett frågetecken så här långt. Målglatt?

  • Match: Barcelona – Roma
  • Spel: över 3 mål (asian)
  • Odds: 1,875 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Barcelona tog hem det mesta förra säsongen och imponerade stort. Till den här säsongen ser laget minst lika starkt ut då Aleix Vidal och Arda Turan värvats in, samtidigt som laget fått behålla de flesta nyckelspelare. Nu finns dessutom Luis Suarez tillgänglig från start och han har visat fin form på försäsongen med mål i tre av fyra träningsmatcher. Extra imponerande då varken Messi eller Neymar spelat några träningsmatcher så här långt, vilket är två spelare som brukar ge Suarez en del målchanser. Idag finns båda två med och det lutar starkt åt att det blir säsongsdebut i kvällens match. Men kikar vi till det defensiva så har Barcelona haft en del bekymmer på försäsongen. Två insläppta mål både mot Fiorentina (1-2) och Chelsea (2-2), sedan blev det tre mål i baken mot Manchester United (1-3) innan det. Katalanernas svaghet är utan tvekan det defensiva och Roma är absolut ingen dålig motståndare.

Luis Enrique har en mycket stark trupp till kvällens match där vi endast stryker Douglas, Adriano, Turan och Vidal.

barcelona_200x200roma_200x200

Roma slutade på en andraplats i Serie A förra säsongen och har hunnit med tre stycken träningsmatchen så här långt för att vässa formen. Det har varit respektabelt motstånd i dessa matcher då laget ställts mot Real Madrid (0-0), Manchester City (2-2) samt portugisiska Sporting (0-2), Matchen mot Real Madrid var ingen höjdare men det var även lagens första träningsmatcher för säsongen, vilket speglade av sig på spelet. Roma hotade en del med snabbhet och även fasta situationer mot Real Madrid, vilket kan komma väl till hands mot Barcelona. Hemmalaget lär ha det mesta av bollinnehavet så Roma får nog helt enkelt ägna sig åt att kontra och även utnyttja fasta situationer. Lite oroande för Roma att man släppt in fyra mål på de två senaste matcherna. Ingen skugga över Man City eller Sporting, men Barcelona är mycket bättre offensivt när nu Neymar och Messi är tillbaka. Så Roma lär komma upp med ett bättre försvarsspel för att kunna hålla tätt idag.

Tränare Rudi Garcia reser till Barcelona med en stark trupp på 25 man.


Barcelonas första match hemma på Camp Nou och efter en del svaga resultat hittills tror jag nog att Enrique vill göra ett bra resultat idag. Både Messi och Neymar förväntas få speltid och då ska vi kunna få se en del mål idag. Barcelona vann förra årets match med 6-0 och året innan det med 8-0. Men det var mot sämre motstånd och jag tror säkerligen Roma kan bidra till överspelet. Testar en insats strax under medel på över 3 mål med insatsen tillbaka på exakt 3 mål.

/e@sy