Fint möte på Camp Nou i afton där Barcelona tar emot Roma i den femte omgången av gruppspelet i Champions League. Stort bollinnehav att vänta från katalanerna och jag tror Roma får det svårt att skrapa fram de riktigt heta chanserna idag. Har hittat ett spel som passar till detta. Häng på!

  • Match: Barcelona – Roma
  • Spel: Hemmalaget vinner och håller nollan
  • Odds: 2,38 @ unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Barcelona har knallform för dagen och kommer närmast från en vinst i El Clasico där Real Madrid besegrades med hela 4-0 på Santiago Bernabeu. Det var det bästa jag sett från katalanerna på väldigt länge och kommer man upp i samma nivå här blir det svårt för italienarna att hämta något. Bollinnehav är något som Barcelona gillar och mot Real Madrid var den siffran uppe på dryga 60%. Det innebär att man trycker tillbaka sina motståndare ordentligt och då blir det svårt att skapa något i kontringsspelet. Blickar vi tillbaka på det första mötet lagen emellan så slutade den 1-1 på italiensk mark, ett resultat som inte alls speglar matchbilden. Barcelona ägde hela matchen och borde vunnit, och dessutom hållit nollan. Roma hade ett par skott på mål under 90min, och ett av dessa går in från halva planen på en felplacerad Ter Stegen. Nu är det hemmaplan och då tror jag Barcelona kommer ha ännu mer boll, vilket försvårar det hela ännu mer för Roma att göra mål. Kikar vi till Barcelonas fem senaste matcher så har man hållit nollan i samtliga.

Messi och Rakitic är nu tillbaka och båda förväntas starta den här matchen. Enda lilla avbräcket är Mascherano som troligtvis vilar efter skadan han drog på sig i matchen mot Real Madrid. Douglas och Rafinha saknas sedan tidigare.

barcelona_200x200roma_200x200

Roma har inte alls imponerat i Champions League hittills. Laget placerar sig förvisso på en andraplats bakom Barcelona, men endast med en poäng till godo på Leverkusen och två poäng ner till BATE. Roma har gjort hela 10 mål framåt på sina fyra gruppspelsmatcher, men samma antal insläppta håller inte om man vill ta sig vidare i turneringen. Att Barcelona gör mål på det här försvaret ser jag som en självklarhet, sedan tror jag som sagt att italienarna får det tufft framåt. I en match som denna kommer Roma vara ordentligt tillbakapressade för det mesta, och då krävs det sin spelare för att överraska och skapa de riktigt heta chanserna. Med Dzeko på topp blir man giftiga på fasta situationer, där även Pjanic har en fot utöver det vanliga. Men man hade inte många fasta situationer i Italien och jag tror inte de skrapar fram så många idag heller. Med Gervinho eller Salah framåt hade jag varit orolig, men med dessa herrar borta blir inte Roma så farliga i kontringsspelet.

Förutom Gervinho och Salah stryker vi även Totti. I övrigt är Rossi tillbaka och ser ut att gå in från start.


Barcelona släppte till väldigt lite mot Real Madrid och dagens motståndare har inte alls samma typ spets framåt som marängerna har. Jag tror hemmalaget gör ett par mål framåt här och sedan spelar man av matchen på ett sansat vis. Testar hemmavinst och hållen nolla med en insats strax under medel.

/e@sy